«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ο Έλληνας βιετκόνγκ Κώστας Σαραντίδης «επέστρεψε» για πάντα στο Βιετνάμ
από Η Άλλη Άποψη
Στη γη του Βιετνάμ, για το οποίο πολέμησε αφιερώνοντας τα καλύτερα του χρόνια, «επέστρεψε» ο Έλληνας Βιετκόνγκ Κώστας Σαραντίδης, γνωστός και ως Νγκουέν Βαν Λαπ.
Στις 2 Αυγούστου έλαβε χώρα ο επαναπατρισμός της τέφρας του Ήρωα των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων του Βιετνάμ, ενώ ειδική τελετή τιμής και μνήμης διοργανώθηκε στην πόλη Ντα Νάγκ, την τέταρτη μεγαλύτερη της χώρας.
Η τέφρα εναποτέθηκε στο Στρατιωτικό νεκροταφείο του Ντα Ναγκ.Η τεφροδόχος σκεπάστηκε με την βιετναμέζικη σημαία, ενώ το ύστατο χαίρε στον Έλληνα κομμουνιστή είπαν σύντροφοι και συναγωνιστές του από τις Λαϊκές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Σαραντίδης είναι ο μοναδικός μη Βιετναμέζος που έχει λάβει τον τίτλο του «Ήρωα των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων» για την συνολική προσφορά του στον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα του Βιετναμέζικου λαού.