Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!1 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα2 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ3 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα4 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ5 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Ο ισραηλινός στρατός έσφαξε δεκάδες παλαιστίνιους αμάχους που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια

από Η Άλλη Άποψη
Ο ισραηλινός στρατός έσφαξε δεκάδες παλαιστίνιους αμάχους που περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια

Νέα αποτρόπαια σφαγή Παλαιστίνιων αμάχων από τον Ισραηλινό στρατό. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 700 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων Παλαιστινίων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια.

Περίπου στις 04.30 τα ξημερώματα (τοπική και ώρα Ελλάδας), εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλο κυκλικό κόμβο στην οδό Αλ Ρασίντ, νότια της πόλης της Γάζας δέχθηκαν πυρά, από ισραηλινά άρματα μάχης. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, καθώς εκεί έφτασαν φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 750 τραυματίστηκαν, με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την εν ψυχρώ σφαγή.

Ένα από τα φορτηγά που μετέφερε την επισιτιστική βοήθεια, κατέληξε να φορτώσει δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους Παλαιστίνιους και να τους μεταφέρει εσπευσμένα στις πλησιέστερες υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Ο Bassam Zaqout, διευθυντής της Παλαιστινιακής Εταιρείας Αρωγής, δήλωσε ότι οι αιτούντες βοήθεια έχουν επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.

«Αυτή η κατάσταση συμβαίνει κάθε μέρα, δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε στο Al Jazeera από τη Ράφα, στη νότια Γάζα. «Πρόκειται για εσκεμμένη δολοφονία αμάχων που δεν εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, είναι απλά εκεί και περιμένουν να έρθει η ανθρωπιστική βοήθεια, θέλουν να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους και αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι άμαχοι».

Ο Λευκός Οίκος κατέφυγε σε κροκοδείλια δάκρυα και δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και εξετάζουμε τις αναφορές». 

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ιζάτ αλ-Ρισκ, σύμφωνα με το «Al Jazeera Arabic», δήλωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα επιτρέψει οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, μέσω των οποίων «επιδιώκουμε να τερματίσουμε τον ανθρώπινο πόνο του λαού μας, που προκαλείται από την κατοχή, να αποτελέσει κάλυψη για τα εγκλήματα του εχθρού εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την ειδεχθή σφαγή που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός κατοχής.«Η δολοφονία αυτού του μεγάλου αριθμού αθώων αμάχων θυμάτων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους είναι αναπόσπαστο μέρος του γενοκτονικού πολέμου που διαπράττει η κατοχική κυβέρνηση εναντίον του λαού μας», ανέφερε το παλαιστινιακό προεδρικό γραφείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAFA. «Οι ισραηλινές αρχές κατοχής φέρουν την πλήρη ευθύνη και θα λογοδοτήσουν ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων», σημείωσε η παλαιστινιακή προεδρία.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Quds News Network», «Wafa News Agency»)


Έχει διαβαστεί 2527 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 401 επισκέπτες και 0 μέλη.