Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Ο λαός της Βενεζουέλας ψάχνει με γυμνά χέρια τους νεκρούς του σε μία χώρα με τεράστιο πλούτο, επίκεντρο σφοδρής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης

από Η Άλλη Άποψη
Ο λαός της Βενεζουέλας ψάχνει με γυμνά χέρια τους νεκρούς του σε μία χώρα με τεράστιο πλούτο, επίκεντρο σφοδρής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης

Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των καταστροφικών σεισμών των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που έπληξαν τη Βενεζουέλα την περασμένη εβδομάδα.

Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 1.450 νεκρούς και 3.150 τραυματίες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κυριακής. Οι εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Ιστότοπος συλλογής δεδομένων έχει καταγράψει περίπου 50.000 αναφορές για αγνοούμενους, αν και ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι εικόνες που μεταδίδονται - πέρα από αυτές που διακινούν διάφορα ιμπεριαλιστικά φερέφωνα για να κάνουν «προβολή ισχύος» και να ντύσουν με «ανθρωπισμό» τα αίσχη που έχουν διαπράξει εναντίον του λαού - δείχνουν ανθρώπους με γυμνά χέρια να σκάβουν σε συντρίμμια προσπαθώντας να ανασύρουν νεκρούς, να εντοπίσουν σημάδια ζωής στον όλεθρο. Δείχνουν ανθρώπους συντετριμμένους να αναζητούν σε σακούλες πτωμάτων τους αγαπημένους τους που αγνοούνται. 

Η πολιτεία Λα Γκουάιρα, η οποία έχει κηρυχθεί ζώνη καταστροφής, εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο της τραγωδίας. Κτίρια κατοικιών κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, ενώ οι υποδομές σε ηλεκτρισμό, ύδρευση και τηλεπικοινωνίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Η πρόσβαση στην περιοχή έχει περιοριστεί αυστηρά, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την κήρυξη στρατιωτικής κατάστασης στη Λα Γκουάιρα.

Η προσωρινή πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 33 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια. Η UNICEF υπολογίζει ότι 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 680.000 παιδιών, έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο σεισμός χτύπησε μία χώρα με τεράστιο πλούτο που ο λαός της ήδη δοκιμάζονταν σφοδρά από τα αίσχη των ΗΠΑ που απήγαγαν τον πρόεδρο της χώρας και συνεργάζονται με την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας για την προώθηση των συμφερόντων τους σε μια περιοχή που δίνουν σφοδρή μάχη με τους ανταγωνιστές τους. 

Θυμίζουμε ότι τη θλίψη του για τις απώλειες και την αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας εξέφρασε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με μήνυμά του προς την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο πως τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι αυτά που δέχονται τις βαριές συνέπειες από τη θυσία ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, από τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που σχετίζονται με την πολιτική προστασία».


Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 846 επισκέπτες και 0 μέλη.