Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία

από Η Άλλη Άποψη
Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία

Οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις περίσσεψαν στην διάρκεια της συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, με στόχο την εμβάθυνση των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, που τα τελευταία χρόνια έχουν συμπήξει ένα μέτωπο στην ολοένα και οξυνόμενη αντιπαράθεσή τους με το ευρωατλαντικό μπλοκ.

Την Τρίτη θα γίνουν οι επίσημες συνομιλίες, ενώ σήμερα συναντήθηκαν το απόγευμα πριν από ένα δείπνο στο Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Σι ότι βλέπει τις προτάσεις της Κίνας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με σεβασμό, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Κίνα παρουσίασε στα τέλη Φεβρουαρίου ένα έγγραφο 12 θέσεων για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στο οποίο ζητά από τη Μόσχα και το Κίεβο να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες» και να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Αναμφίβολα θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών σας, τις οποίες αντιμετωπίζουμε με σεβασμό», ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν «πολλά καθήκοντα και πολλούς κοινούς στόχους» κατά τη διάρκεια αυτής της ανεπίσημης συνάντησης στο Κρεμλίνο και ότι το Πεκίνο δίνει «μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας».

«Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση του κράτους. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό,τι πολλές άλλες χώρες», είπε, αναφέροντας ότι «ζηλεύει λίγο» για την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες

Ο Σι εξήρε τις «στενές σχέσεις» μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου λέγοντας πως «είμαστε εταίροι σε μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία». «Είναι αυτό το καθεστώς που καθορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε κατά την έναρξη αυτής της άτυπης συνάντησης, σύμφωνα με μετάφραση των δηλώσεών του που μεταδόθηκαν ζωντανά στη ρωσική τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σι έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του την Παρασκευή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)


Έχει διαβαστεί 854 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 541 επισκέπτες και 0 μέλη.