Τρίτη, 28 Απρ, 2026

  • Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ
  • Μαρτύριο
  • Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης
  • Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
Ερωτήματα προκαλεί η νέα απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ1 Μαρτύριο2 Διακρίσεις στον διαγωνισμό χορού «Team Battle», για το Τμήμα Latin και hip hop, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας3 ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης4 Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ. Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ταλέντα μυθοπλασίας...

Διέπρεψαν πάλι οι «γεωπολιτικοί αναλυτές» της δεκάρας με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν. Και τι δεν είπαν! Για τη «στρατηγική σχέση» και τη «ρήτρα αμυντικής συνδρομής», που θωρακίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι «ρήτρες» αυτές είναι ρήτρες εμπλοκής, που αξιοποιούνται γ... Περισσότερα

Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία

από Η Άλλη Άποψη
Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία

Οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις περίσσεψαν στην διάρκεια της συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, με στόχο την εμβάθυνση των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών, που τα τελευταία χρόνια έχουν συμπήξει ένα μέτωπο στην ολοένα και οξυνόμενη αντιπαράθεσή τους με το ευρωατλαντικό μπλοκ.

Την Τρίτη θα γίνουν οι επίσημες συνομιλίες, ενώ σήμερα συναντήθηκαν το απόγευμα πριν από ένα δείπνο στο Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Σι ότι βλέπει τις προτάσεις της Κίνας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με σεβασμό, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Κίνα παρουσίασε στα τέλη Φεβρουαρίου ένα έγγραφο 12 θέσεων για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στο οποίο ζητά από τη Μόσχα και το Κίεβο να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες» και να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Αναμφίβολα θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών σας, τις οποίες αντιμετωπίζουμε με σεβασμό», ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν «πολλά καθήκοντα και πολλούς κοινούς στόχους» κατά τη διάρκεια αυτής της ανεπίσημης συνάντησης στο Κρεμλίνο και ότι το Πεκίνο δίνει «μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας».

«Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση του κράτους. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ό,τι πολλές άλλες χώρες», είπε, αναφέροντας ότι «ζηλεύει λίγο» για την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες

Ο Σι εξήρε τις «στενές σχέσεις» μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου λέγοντας πως «είμαστε εταίροι σε μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία». «Είναι αυτό το καθεστώς που καθορίζει ότι πρέπει να υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε κατά την έναρξη αυτής της άτυπης συνάντησης, σύμφωνα με μετάφραση των δηλώσεών του που μεταδόθηκαν ζωντανά στη ρωσική τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σι έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του την Παρασκευή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)


Έχει διαβαστεί 836 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 304 επισκέπτες και 0 μέλη.