Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους1 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα2 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία3 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει4 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ5 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων Tomahawk στο Κίεβο

από Η Άλλη Άποψη
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων Tomahawk στο Κίεβο

Σε μία εξέλιξη που απειλεί να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην Ανατολική Ευρώπη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων κρουζ Tomahawk μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πιθανότητα παροχής Tomahawk στο Κίεβο, ο Τραμπ απάντησε: «Θα δούμε... Μπορεί». «Μπορεί να τους πω ότι αν ο πόλεμος δεν διευθετηθεί, μπορούμε κάλλιστα (να στείλουμε Tomahawk στο Κίεβο)», δήλωσε. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τους πυραύλους ως «ένα νέο βήμα επιθετικότητας» στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, λέγοντας: «Θέλουν (οι Ρώσοι) οι Tomahawk να πάνε προς την κατεύθυνσή τους; Δεν νομίζω».

Τα σχόλια αυτά ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σαββατοκύριακο.

Οι πύραυλοι Tomahawk, με βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων (1.550 μίλια), θα επέτρεπαν στο Κίεβο να πλήξει στόχους πολύ βαθιά εντός της Ρωσίας, φτάνοντας ακόμη και τη Μόσχα. Εκτοξεύονται από υποβρύχια, πλοία ή χερσαίες πλατφόρμες, φτάνουν ταχύτητα 885 χλμ./ώρα και μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές. 

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την Κυριακή ότι το θέμα προκαλεί «εξαιρετική ανησυχία», χαρακτηρίζοντάς το ως «πολύ δραματική στιγμή» όπου «οι εντάσεις κλιμακώνονται από όλες τις πλευρές». Εάν εκτοξευτούν Tomahawk προς τη Ρωσία, τόνισε, η Μόσχα δεν θα μπορεί να διακρίνει εάν φέρουν πυρηνικές κεφαλές, θέτοντας το ερώτημα: «Τι πρέπει να σκεφτεί η Ρωσική Ομοσπονδία; Πώς ακριβώς πρέπει να αντιδράσει η Ρωσία;».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επανέλαβε τα σχόλια του Πεσκόφ το πρωί της Δευτέρας: «Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ρωσία; Ακριβώς!». Πρόσθεσε ότι «η παράδοση αυτών των πυραύλων θα μπορούσε να έχει άσχημη κατάληξη για όλους. Και πρώτα απ' όλα - για τον ίδιο τον Τραμπ». 

Τον περασμένο μήνα, ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Κιθ Κέλογκ, άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκρίνει επιθέσεις βαθιά σε ρωσικό έδαφος, δηλώνοντας στο Fox News ότι «δεν υπάρχουν καταφύγια» στον πόλεμο. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Tomahawk μπορεί να δοθούν έμμεσα μέσω ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, αποφεύγοντας άμεση αμερικανική εμπλοκή.


Έχει διαβαστεί 397 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1884 επισκέπτες και 0 μέλη.