«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ο Ζελένσκι αρνήθηκε πρόταση του Ολαφ Σολτς για αποφυγή του πολέμου;
από Η Άλλη Άποψη
Ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε την πρόταση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς για αποφυγή της σύγκρουσης, στις 19 Φλεβάρη, πέντε μέρες δηλαδή πριν την εισβολή της Ρωσίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόταση του Όλαφ Σολτς στον Β. Ζελένσκι πως η Ουκρανία «πρέπει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της στο ΝΑΤΟ και να δηλώσει ουδετερότητα ως μέρος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ Δύσης και Ρωσίας» λέγοντας μάλιστα ότι αυτή η συμφωνία θα είχε την υπογραφή της Ρωσίας και της Αμερικής και πως έτσι θα υπήρχε η εγγύηση για την ασφάλεια της Ουκρανίας.
Από την πλευρά του, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε την πρόταση αυτή δηλώνοντας ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας του υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
(Σύμφωνα με πληροφορίες από Ria Novosti και Wall Street Journal)