Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Οι ΗΠΑ κατέλαβαν και δεύτερο τάνκερ ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας

από Η Άλλη Άποψη
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν και δεύτερο τάνκερ ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέλαβαν χθες Σάββατο ένα δεύτερο πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, καθώς οι ΗΠΑ κλιμακώνουν ραγδαία την επιθετικότητά τους στην Λατινική Αμερική, βάζοντας στο στόχαστρο τους λαούς της περιοχής στο «βωμό» του ανταγωνισμού της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. 

Η ανακοίνωση της κατάσχεσης ενός ακόμα τάνκερ, έγινε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, εν μέσω αμερικανικού αποκλεισμού κατά του πετρελαίου της χώρας, εκφράζοντας πλέον απροκάλυπτα τις απαιτήσεις της για λεηλασία του πετρελαίου, της γης και συνολικότερα του πλούτου της Βενεζουέλας. Η νέα κατάσχεση πετρελαιοφόρου από τις αμερικανικές δυνάμεις έρχεται έπειτα από μια προηγούμενη στις 10 Δεκέμβρη, ενώ και τα δύο πλοία κατευθυνόντουσαν προς την Ασία.

Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης ναυτιλιακών κινδύνων Vanguard δήλωσε στο Reuters ότι το πλοίο πιστεύεται ότι ήταν το «Centuries» με σημαία Παναμά και αναχαιτίστηκε ανατολικά των Μπαρμπάντος στην Καραϊβική Θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X το Σάββατο το απόγευμα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κρίστι Νόεμ, δήλωσε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να καταδιώκουν την παράνομη διακίνηση πετρελαίου που υπόκειται σε κυρώσεις και χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της ναρκοτρομοκρατίας στην περιοχή».

Η κυβέρνηση Τραμπ, στο πλαίσιο διασφάλισης των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή, αναγγέλλει ένα «ενισχυμένο» δόγμα Μονρόε για την κυριαρχία των ΗΠΑ στην αμερικανική ήπειρο, κινητοποιεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική, ανακοινώνει θαλάσσιο και εναέριο αποκλεισμό της Βενεζουέλας, εξαπολύει πολύνεκρα πλήγματα σε σκάφη στο όνομα της «αντιμετώπισης των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών», απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις.

Αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ αύξησαν τις πιέσεις στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας τη ότι κλέβει αμερικανικό πετρέλαιο και λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχασαν επενδύσεις στη χώρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα, σημείωσε τα εξής: «Θυμάστε ότι μας πήραν όλα τα ενεργειακά μας δικαιώματα», «Μας πήραν όλο το πετρέλαιό μας πριν από λίγο καιρό. Και το θέλουμε πίσω. Το πήραν - το πήραν παράνομα». 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τις τελευταίες ενέργειες των ΗΠΑ «σοβαρή πράξη διεθνούς πειρατείας». Η αντιπρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ δήλωσε ότι «Αυτές οι πράξεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες», προσθέτοντας ότι η Βενεζουέλα θα λάβει «όλα τα αντίστοιχα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής καταγγελίας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».


Έχει διαβαστεί 380 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 605 επισκέπτες και 0 μέλη.