Τετάρτη, 28 Ιαν, 2026

  • Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας
  • ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ
  • Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων
  • Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»
Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία και τα έμφυλα στερεότυπα στο ΕΠΑΛ Βέροιας1 ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για το πολύνεκρο δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ3 Συλλυπητήριο Ε.Κ Ημαθίας4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί και προσβάλλει τη μνήμη εκατοντάδων σκοτωμένων εργαζομένων5 Καπιταλιστές, αστικό κράτος διεξάγουν πόλεμο στη ζωή των εργατών για το κέρδος-Για μήνες υπήρχε διαρροή προπανίου στη «Βιολάντα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μάχη ζωής

Μάχη ζωής

Η μάχη απέναντι στο κέρδος, στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν, είναι μάχη ζωής για την εργατική τάξη και τον λαό.Οι αποδείξεις που μαζεύονται όλο και περισσότερο, θέτουν επιτακτικά σε κάθε εργαζόμενο που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αν και πώς θα γυρίσει από το μεροκάματο, το δίλημμα: `Η με τα κέρδη μιας χούφτ... Περισσότερα

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά και τον ΓΓ του ΟΗΕ!

από Η Άλλη Άποψη
Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά και τον ΓΓ του ΟΗΕ!

Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν και τον ΓΓ του ΟΗΕ, καθώς πίστευαν ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι πολύ «ήπιος» απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που προκύπτουν από απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο.

Τα αρχεία δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε στενά τον Αντόνιο Γκουτέρες. Πολλά έγγραφα περιγράφουν ιδιωτικές επικοινωνίες που αφορούν τον Γκουτέρες και τον αναπληρωτή του. Τα έγγραφα περιέχουν παρατηρήσεις του Γκουτέρες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και αρκετούς Αφρικανούς ηγέτες. Ένα έγγραφο που διέρρευσε επικεντρώνεται στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας τον Ιούλιο, μετά τους φόβους μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Το έγγραφο υποδηλώνει ότι ο Γκουτέρες ήταν τόσο αποφασισμένος να διατηρήσει τη συμφωνία που ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας.

«Ο Γκουτέρες τόνισε τις προσπάθειές του να βελτιώσει την ικανότητα της Ρωσίας να εξάγει», αναφέρει το έγγραφο, «ακόμη και αν αυτό αφορά ρωσικές οντότητες ή ιδιώτες υπό κυρώσεις». Οι ενέργειές του τον Φλεβάρη, σύμφωνα με την αξιολόγηση, «υπονόμευαν τις ευρύτερες προσπάθειες να λογοδοτήσει η Μόσχα για τις ενέργειές της στην Ουκρανία». Το έγγραφο εκφράζει την υπόνοια ότι ο κορυφαίος διπλωμάτης ήταν ήπιος απέναντι στη Μόσχα.

Λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει έγγραφα που διέρρευσαν, ένας ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι ο ΟΗΕ «οδηγείται από την ανάγκη να μετριαστεί ο αντίκτυπος του πολέμου στους φτωχότερους του κόσμου». «Αυτό σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε την τιμή των τροφίμων», πρόσθεσε, «και να διασφαλίσουμε ότι τα λιπάσματα είναι προσβάσιμα σε εκείνες τις χώρες που το χρειάζονται περισσότερο».

Ένα άλλο έγγραφο από τα μέσα Φλεβάρη περιγράφει μια ειλικρινή συνομιλία μεταξύ του Γκουτέρες και της αναπληρώτριάς του, Αμίνα Μοχάμεντ.

Σε αυτό, ο Γκουτέρες εκφράζει «απογοήτευση» για το κάλεσμα της προέδρου της Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να παράγει η Ευρώπη περισσότερα όπλα και πυρομαχικά ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

(Πηγή: BBC)


Έχει διαβαστεί 1492 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 310 επισκέπτες και 0 μέλη.