Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Αν. Μεσόγειο για στήριξη του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ
από Η Άλλη Άποψη
Δεύτερο αεροπλανοφόρο στέλνουν οι ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο με πρόσχημα «την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και βασικό στόχο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους στην περιοχή. Την αποστολή δεύτερου αεροπλανοφόρου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν.
ΤοUSS Eisenhowerκαι τα πλοία συνοδείας του θα ενωθούν με το πρώτο αεροπλανοφόρο, τοUSS Gerald R. Ford, που αναπτύχθηκε στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», όπως ανέφερε ο κ. Όστιν στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
Εμπλοκή της Ελλλάδας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς
Τα πλοία περνούν για ανεφοδιασμό από τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συγκεκριμένα,στη βάση της Σούδας για ανεφοδιασμό έφθασαν την Παρασκευή δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που είναι στην ομάδα συνοδείας του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» και πρόκειται για τα αντιτορπιλικά«USS Roosevelt» και «USS Hudner»και έπειτα θα επιστρέψουν ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας. Σημειώνεται επίσης, ότι στουςνατοϊκούς σχεδιασμούς συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά».
Οι ΗΠΑ άρχισαν εξάλλου την Κυριακή να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων πυρομαχικών.
Πάνω από 2.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους πάνω από 700 παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.