Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Οι Ουκρανοί θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει τανκς λέει η Μόσχα

από Η Άλλη Άποψη
Οι Ουκρανοί θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει τανκς λέει η Μόσχα

Οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα υποφέρουν αν η Δύση στείλει άρματα μάχης ως υποστήριξη προς το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο καθώς συνεχίζονται τα παζάρια εντός ΝΑΤΟ για την αποστολή αρμάτων μάχης «Leopard» στην Ουκρανία.

Η Γερμανία δεν έχει λάβει αίτημα από την Πολωνία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα για άδεια μεταφοράς των γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε λάβει αίτημα", είπε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ και πρόσθεσε ότι αν υποβληθεί αίτημα «τότε υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν μπορώ να σας πω αν αυτό θα διαρκέσει μερικές ημέρες ή αρκετούς μήνες».

Η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο αν η Πολωνία στείλει άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής «Leopard 2» στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Πεσκοφ: Οι Ουκρανοί θα πληρώσουν το τίμημα γι' αυτή την ψευδοστήριξη

Όπως είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, οι διαφωνίες στην Ευρώπη για την παροχή ή μη αρμάτων μάχης στο Κίεβο δείχνουν τη «νευρικότητα» που επικρατεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες έχουν ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα έχει η προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία.

«Μα φυσικά όλες οι χώρες που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, προμηθεύοντας οπλισμό στην Ουκρανία και αυξάνοντας το τεχνολογικό της επίπεδο φέρουν ευθύνη (για τη συνέχιση της σύγκρουσης). Το βασικό είναι ότι οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα γι' αυτή την ψευδοστήριξη», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ως προς τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Πεσκόφ απέρριψε τη σημασία τους λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν θα έχουν καμία πρακτική επίπτωση, όχι μόνο για την οργάνωση αλλά ούτε και για τη Ρωσία.

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «διεθνή εγκληματική οργάνωση» τη Wagner, η οποία υποστηρίζει τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και διεκδικεί εύσημα για επιτυχίες επί του πεδίου της μάχης και προανήγγειλαν νέες κυρώσεις εις βάρος της που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, ο Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για επικοινωνία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, αλλά ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μια συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της Ραφαέλ Γκρόσι και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι σύμφωνα με έκθεση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα στους πυρηνικούς σταθμούς της.

«Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες» για συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την συνθήκη New START για τα πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κλιμακώνουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον για την επανάληψη των επιθεωρήσεων βάσει της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START αναμενόταν να διεξαχθούν τον Νοέμβρη στην Αίγυπτο, αλλά η Ρωσία τις ανέβαλε και καμία πλευρά δεν όρισε νέα ημερομηνία για συνάντηση.

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σημείωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για νέες συνομιλίες για τη συνθήκη, η οποία περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών της κάθε πλευράς.

«Η κατάσταση, ειλικρινά μιλώντας, δεν επιτρέπει τον ορισμό νέας ημερομηνίας (...) λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την τάση κλιμάκωσης τόσο στην ρητορική όσο και στις ενέργειες των ΗΠΑ», ανέφερε ο Ριαμπκόφ.


Έχει διαβαστεί 850 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 605 επισκέπτες και 0 μέλη.