Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Πάνω από 90 νεκροί και 300 τραυματίες μετά την νέα Ισραηλινή σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πάνω από 90 νεκροί και 300 τραυματίες μετά την νέα Ισραηλινή σφαγή σε προσφυγικό καταυλισμό
Περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων al-Mawasi, που βρίσκεται δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ενώ αυτοί οι αριθμοί είναι σίγουρό πως θα αυξηθούν, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και με τις Ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζουν την σφαγή στην Γάζα. 


Οι κηδείες γίνονται «κάθε 15 λεπτά» μετά την επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας στην «ανθρωπιστική» ζώνη στη νότια Γάζα

Το Αλ Μαουάσι είναι μια καθορισμένη «ανθρωπιστική ζώνη» και ο ισραηλινός στρατός κατ’ επανάληψη προέτρεψε του Παλαιστίνιους να κατευθυνθούν εκεί, αφού εξέδωσε εντολές εκκένωσης άλλων περιοχών.


Πλάνα του πρακτορείου Reuters δείχνουν ασθενοφόρα να σπεύδουν στην περιοχή, ανάμεσα σε σύννεφα καπνού και σκόνης. Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφευγαν πανικόβλητοι, ορισμένοι κρατώντας στα χέρια τα υπάρχοντά τους.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε μια αεροφωτογραφία του χώρου –το Reuters δεν ήταν σε θέση να την επαληθεύσει– όπου ισχυρίζεται ότι «οι τρομοκράτες κρύβονταν ανάμεσα στους πολίτες».

«Το σημείο του πλήγματος ήταν ένας ανοιχτός χώρος, περιστοιχισμένος από δέντρα, πολλά κτίρια και παράγκες», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι η περιοχή δεν ήταν ένα «συγκρότημα σκηνών» αλλά μια επιχειρησιακή βάση της Χαμάς και ότι πολλοί ακόμη μαχητές βρίσκονται εκεί, φρουρώντας τον Ντέιφ(Αρχηγός της Χαμάς)

Πολλοί από τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, μεταφέρθηκαν στο κοντινό Νοσοκομείο Νάσερ, το οποίο έχει κατακλυσθεί από ασθενείς και, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, «δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει», λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και επειδή δεν υπάρχουν ιατρικά εφόδια.

«Το νοσοκομείο είναι γεμάτο με ασθενείς, γεμάτο με τραυματίες, δεν μπορούμε να βρούμε κρεβάτια για τον κόσμο», είπε ο Ατέφ αλ Χουτ, ο διευθυντής του, τονίζοντας ότι το Νάσερ είναι το μοναδικό που εξακολουθούσε να λειτουργεί στη νότια Γάζα.

Γενική απεργία πραγματοποιούν πόλεις στη Δυτική Όχθη μετά από τη σφαγή

Οι πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιούν γενική απεργία για να καταγγείλουν τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, η πιο πρόσφατη από τις οποίες έπληξε το al-Mawasi, κοντά στο Khan Younis, και τον προσφυγικό καταυλισμό Shati.

Λογαριασμοί τοπικών παλαιστινιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο με καταστήματα που κλείνουν τις πόρτες τους σήμερα το πρωί στη Τζενίν, στον προσφυγικό καταυλισμό Dheisheh στη Βηθλεέμ και στο Τουλκαρέμ ως απάντηση στις εκκλήσεις για γενική απεργία.



Έχει διαβαστεί 7094 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 761 επισκέπτες και 0 μέλη.