Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

«ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
«ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Τα παζάρια και οι διεργασίες στη Γαλλία για να εξασφαλιστεί η «πολιτική σταθερότητα» φουντώνουν, στον απόηχο της υπερψήφισης της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ με τις ψήφους βουλευτών από τον σοσιαλδημοκρατικό εκλογικό συνασπισμό του «Νέου Λαϊκού Μετώπου» (NFP) και την ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» (RN) της Μ. Λεπέν.

Σε χτεσινοβραδινό διάγγελμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε έκκληση σε συνεργασία για την «ανοικοδόμηση του έθνους» και «ενότητα, όπου υπάρχει διχασμός». Επικρίνοντας όσους στήριξαν την πρόταση μομφής, ο Μακρόν ανέφερε ότι «η ακροδεξιά και η άκρα αριστερά ενώθηκαν σε ένα αντιδημοκρατικό μέτωπο». Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραιτηθεί πριν λήξει η θητεία του, είπε ότι «έχουμε μπροστά μας 30 μήνες, μέχρι το τέλος της θητείας που μου αναθέσατε, ώστε η κυβέρνηση να δράσει». Ανέφερε ακόμη ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινώσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Σεμπάστιαν Λε Κορνού, του 37χρονου υπουργού Άμυνας, και του Φρανσουά Μπαϊρού, επικεφαλής του «κεντρώου» MoDem. Πάντως, η ανακοίνωση του ονόματος δεν αναμένεται πριν από το σαββατοκύριακο.

Έτοιμο να συμμετάσχει στα παζάρια δηλώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Από σήμερα, ο πρόεδρος Μακρόν υποδέχεται τους πολιτικούς ηγέτες ενόψει του σχηματισμού «μιας κυβέρνησης γενικού συμφέροντος».

Έτοιμη να συμμετάσχει στα παζάρια έσπευσε να δηλώσει η σοσιαλδημοκρατία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να συζητήσει με το προεδρικό στρατόπεδο και τη «δεξιά» στη βάση «αμοιβαίων παραχωρήσεων» για να σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση εν μέσω πολιτικής κρίσης.

Ο Πρώτος Γραμματέας του PS Ολιβιέ Φορ, ο οποίος θα γίνει δεκτός σήμερα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό franceinfo ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει «σύμβαση ορισμένου χρόνου».

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα «Η ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) του Μελανσόν και οι άλλες συνιστώσες του NFP, δεν έχουν προσκληθεί στο προεδρικό μέγαρο στο στάδιο αυτό, τροφοδοτώντας τις διεργασίες ξαναμοιράσματος της τράπουλας εντός της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και συνολικά στο αστικό πολιτικό σύστημα της Γαλλίας.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης «Moody's» χαρακτήρισε γεγονός «αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα» της Γαλλίας την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, εκτιμώντας ότι αυτή «μειώνει την πιθανότητα μιας σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών» της χώρας και «επιδεινώνει το πολιτικό αδιέξοδό» της.


Έχει διαβαστεί 700 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 800 επισκέπτες και 0 μέλη.