Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα(6/5/24) ότι οι δυνάμεις της ετοιμάζονται να διεξάγουν ασκήσεις τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων ως απάντηση στις δυτικές «απειλές και προκλήσεις».

«Κατόπιν εντολής του Ανώτατου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αυξηθεί η ετοιμότητα των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων για την εκτέλεση πολεμικών αποστολών, το Γενικό Επιτελείο έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ασκήσεων στο εγγύς μέλλον», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν πυραυλικές μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, η οποία εδρεύει στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, καθώς και αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά μέτρων για την εξάσκηση στα θέματα της προετοιμασίας και της χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διατήρηση της ετοιμότητας του προσωπικού και του εξοπλισμού εν μέσω «προκλητικών δηλώσεων και απειλών ορισμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Δεν ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λίγες ημέρες αφότου διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πέρυσι, ο Πούτιν υπέγραψε νόμο με τον οποίο ανακαλείται η επικύρωση από τη Ρωσία της Συνθήκης για την ολοκληρωμένη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, η οποία απαγόρευε τις δοκιμές πυρηνικών όπλων σε ζωντανή κατάσταση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να προτίθεται να διατηρήσει το μορατόριουμ για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.
Πηγή: Moscow Times

Έχει διαβαστεί 13787 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 558 επισκέπτες και 0 μέλη.