Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα
Σε δίκη παραπέμπει τον Τραμπ η Βουλή των Αντιπροσώπων
από Η Άλλη Άποψη
Απόφασηνα παραπέμψει σε δίκη τον πρόεδρο των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η ολομέλεια τηςΒουλής των Αντιπροσώπων.
Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση αποφασίστηκε να οδηγηθεί σε δίκη ο Τραμπ για δύο κατηγορίες: Την κατάχρηση εξουσίας και την παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.
Στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί, ενώ η Γερουσία, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη, ελέγχεται από τους Ρεπουπλικανούς. Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην υπόθεση της Ουκρανίας και αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.
Η κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας εγκρίθηκε με 230 ψήφους υπέρ έναντι 197 κατά και η κατηγορία περί παρακώλυσης της έρευνας του Κογκρέσου εγκρίθηκε με 229 ψήφους υπέρ, 198 κατά και 1 αποχή.
ΟΝτόναλντΤραμπσε ομιλία του στο Μίσιγκαν έκανε λόγο για «μίσος» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στη Βουλή των Αντιπροσώπων και επανέλαβε ότι δεν έκανε «τίποτε» το αξιόμεμπτο. ΟΛευκός Οίκοςσε ανακοίνωση αναφέρει πως «χωρίς να λάβουν ούτε μία ψήφο Ρεπουμπλικάνου και χωρίς να παρουσιάσουν την παραμικρή απόδειξη, οι Δημοκρατικοί προώθησαν την έγκριση του παράνομου κατηγορητηρίου τους σε βάρος του προέδρου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».