Παρασκευή, 06 Φεβ, 2026

  • ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι να χαίρονται τον εταίρο τους Παναγόπουλο και την ηγεσία της ΓΣΕΕ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ     : Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει στο στόχαστρο μονιμότητα, δημόσιο σχολείο και συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • «Μεγαλώνω με όρια, αγάπη και σεβασμό» , ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Δυο Εισαγγελείς : Μία ακόμη αντικομμουνιστική ταινία
  • Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ημαθίας
  • Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε σύλληψη στρατιωτικού για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε τρίτους
ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι να χαίρονται τον εταίρο τους Παναγόπουλο και την ηγεσία της ΓΣΕΕ1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ     : Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει στο στόχαστρο μονιμότητα, δημόσιο σχολείο και συνδικαλιστικά δικαιώματα2 «Μεγαλώνω με όρια, αγάπη και σεβασμό» , ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Δυο Εισαγγελείς : Μία ακόμη αντικομμουνιστική ταινία4 Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ημαθίας5 Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε σύλληψη στρατιωτικού για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε τρίτους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μόνο οργή...

Μόνο οργή...

Μόνο οργή προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει όχι μόνο τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο 15 ανθρώπων ανοιχτά της Χίου, αλλά κυρίως τον ένοχο, που είναι η πολιτική της και η πολιτική της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Περισσότερα

Στους 18.608 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

από Η Άλλη Άποψη
Στους 18.608 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ χθες για να απαιτήσει άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου αυξάνεται διαρκώς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου αυξήθηκε σε 18.608. Άλλοι 50.594 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε.

Συνολικά 196 νεκροί και 499 τραυματίες έφτασαν στα νοσοκομεία τις τελευταίες 25 ώρες, ενώ μεγάλος αριθμός θυμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την Τρίτη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο απαιτεί άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μία εβδομάδα μετά το βέτο των ΗΠΑ σε παρόμοιο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την έκτακτη σύνοδο, με 153 κράτη να υπερψηφίζουν, ενώ 10 ψήφισαν κατά και 23 απείχαν.

Η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δεν είναι δεσμευτική, σε αντίθεση με ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ανθρωπιστική καταστροφή

Η ψηφοφορία, που χαιρετίστηκε ως «ιστορική» από τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ, έρχεται καθώς η βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ μπαίνει στον τρίτο μήνα και γιατροί και ομάδες βοήθειας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπιστική καταστροφή στην πολιορκημένη Γάζα.

Παλαιστινιακές και διεθνείς ιατρικές αρχές αναφέρουν ότι ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά, η μηνιγγίτιδα και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού εξαπλώνονται στη Γάζα, καθώς μετά βίας υπάρχουν «συνθήκες διαβίωσης» για τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα σχέδιο να επιτραπεί η είσοδος βοήθειας στη Γάζα απευθείας από το Ισραήλ, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος. Την Τρίτη, 197 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εξετάστηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Σε αυτή την κατάσταση, πάνω από 70 γιατροί και νοσηλευτές, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του νοσοκομείου Kamal Adwan, απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη περιοχή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της βόρειας Γάζας. Μέχρι σήμερα 296 Παλαιστίνιοι γιατροί έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα μες το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 32 μέλη των σωστικών ομάδων έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, καθώς και τουλάχιστον 134 μέλη του προσωπικού της UNRWA και ένα μέλος του προσωπικού του ΠΟΥ, σύμφωνα με τις δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Απώλειες για το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ κατέγραψε σήμερα βαριές απώλειες στις σκληρές μάχες με τους παλαιστίνιους μαχητές, Επτά Ισραηλινοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή τάγματος, σκοτώθηκαν σε ένα μόνο επεισόδιο στη βόρεια Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Τρίτη.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό, το οποίο σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες απώλειες ζωών για τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσής τους, δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα.

Συνολικά 113 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό.

(Πηγή: Al Jazeera, Wafa, QNN, Reuters)


Έχει διαβαστεί 406 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 245 επισκέπτες και 0 μέλη.