Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Συνεχίζει τα εγκλήματά του το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με 35 νεκρούς στα κέντρα διανομής τροφίμων

από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζει τα εγκλήματά του το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με 35 νεκρούς στα κέντρα διανομής τροφίμων

Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος  δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ  ΝΑΤΟ  ΕΕ. 

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ, χθες Σάββατο 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα και πυρά, μεταξύ των οποίων απλοί πολίτες που περίμεναν τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, που έχει γίνει παγίδα για τον παλαιστινιακό λαό που αναζητά ένα πιάτο φαί, εξαιτίας του λιμού που έχει επιβάλλει ο εγκληματίας Νετανιάχου. 

Σύμφωνα με τον Μπασάλ, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 200 άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους καθώς συγκεντρώνονταν κοντά σε ένα σημείο διέλευσης στο βόρειο τμήμα της Γάζας, το οποίο χρησιμοποιείται για την παράδοση της βοήθειας.

Έξι άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων αμάχων κοντά στο σημείο διανομής βοήθειας του δήθεν Ανθρωπιστικού Ιδρύματος της Γάζας (GHF) στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο και για άλλα θύματα από ισραηλινά πλήγματα σε άλλες περιοχές στο κέντρο του θύλακα.

Δύο ακόμη άνθρωποι, εκ των οποίων μια γυναίκα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε ένα άλλο κέντρο διανομής βοήθειας βορειοδυτικά της Ράφα, στον νότο του θύλακα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν ένα πακέτο με βοήθεια, κατά τη διάρκεια των ρίψεων από αέρος, έπεσε πάνω του, δήλωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Επίσης, στον νότο, πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στη Χαν Γιούνις προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων, πρόσθεσε ο Μπασάλ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το πρωί του Σάββατου γύρω από τα κέντρα διανομής βοήθειας του GHF (που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ) στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και στις περιοχές δυτικά της Ράφα και της Χαν Γιούνις, με την ελπίδα να πάρουν τρόφιμα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης σε αεροπορική επιδρομή "στόχος της οποίας ήταν ένα διαμέρισμα απέναντι από το νοσοκομείο Αλ-Χάιρ" στη Χαν Γιούνις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας.

Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε επίσης από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ο οποίος στόχευσε μια ομάδα πολιτών κοντά στο σχολείο Αμπού Χελού, στο οποίο στεγάζονται εκτοπισμένοι μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ (κεντρική Γάζα), σύμφωνα με τον Μπασάλ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει επί του παρόντος αυτές τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ, σήμερα συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τα αρρωστημένα εγκληματικά σχέδια του Νετανιάχου για πλήρη στρατιωτική κατάληψη της Γάζας, κορυφώνοντας τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στο πλαίσιο της κύριας επιδίωξής του να εμποδίσει τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί ενεργειακό και επιχειρηματικό κόμβο για τα μονοπώλια. 

Έχει διαβαστεί 407 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 393 επισκέπτες και 0 μέλη.