Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα ενώ η ευρύτερη περιοχή παραμένει στο «κόκκινο»

από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα ενώ η ευρύτερη περιοχή παραμένει στο «κόκκινο»

Τα ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζονται ασταμάτητα, συντηρώντας την ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι στρατιωτικές προετοιμασίες για νέο «μπουρλότο» στην ευρύτερη περιοχή, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν στους εξοπλισμούς του Ισραήλ εντείνονται, με την ενίσχυση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή με τη συνδρομή των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την ενεργή και επικίνδυνη εμπλοκή και της χώρας μας.


Το Ισραήλ βομβάρδισε σκηνές εκτοπισμένων

Σε νέες χερσαίες επιχειρήσεις σε ανατολικές συνοικίες της πόλης της Γάζας και άλλων περιοχών της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας προχωρά ο ισραηλινός στρατός, μετά τις νέες προειδοποιήσεις που έκανε χτες σε Παλαιστίνιους εκτοπισμένους αμάχους της περιοχής, ενώ η περιοχή είναι ήδη ισοπεδωμένη με διαλυμένες όλες τις υποδομές.

Στη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν μια σκηνή στη Χαν Γιουνίς, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους. Ήταν εκτοπισμένοι που είχαν στήσει τις σκηνές τους στο Αμπασάν, στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς, λίγες μέρες αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν επίσης τις δυτικές περιοχές του Χαν Γιουνίς και χτύπησαν ένα διαμέρισμα σε μια πολύ πολυσύχναστη περιοχή της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους.

Εξάλλου η ΜΚΟ «Παγκόσμια Κουζίνα» ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος υπάλληλός της σκοτώθηκε στη Γάζα, τέσσερις μήνες αφότου το Ισραήλ σκότωσε επτά υπαλλήλους της σε μια επίθεση που προκάλεσε ευρεία καταδίκη.

Μέχρι χθες το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε τουλάχιστον 39.677 νεκρούς και 91.645 τραυματίες από τις 7 Οκτώβρη.


Νέα ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο

Την ίδια ώρα ψηλά παραμένει η ένταση και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε τοποθεσίες στην περιοχή Σετζούντ του νότιου Λιβάνου και ο στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε έναν εκτοξευτή που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που στόχευαν τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές σε «υποδομές» της Χεζμπολάχ στα χωριά Χάλτα και Κφαρ Κιλά και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τον δήμο Κουνίν του νότιου Λιβάνου, ενώ τα πυρά πυροβολικού «απομάκρυναν μια απειλή» στην περιοχή Λέιντα.

Η ισραηλινή πυραυλική άμυνα εντόπισε επίσης και κατέστρεψε «ύποπτους εναέριους στόχους» που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τη βόρεια περιοχή της Άνω Γαλιλαίας του Ισραήλ και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν θύματα, είπε ο στρατός.

Σε νέες απειλές κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προχώρησε χτες ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, μιλώντας στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης προσομοίωσης επίθεσης στον Λίβανο. Κατηγόρησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ πως «θα αναγκάσει το κράτος του Λιβάνου να πληρώσει βαριά τιμήματα» και πως όπως βαίνουν τα πράγματα, «ο Νασράλα θα σύρει τον Λίβανο σε πόλεμο δίχως να μπορούν να φανταστούν καν τι μπορεί να συμβεί». Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα πως η κατάσταση αυτή «μπορεί να επιδεινωθεί και να εξελιχθεί σε πόλεμο», τονίζοντας πως «αυτό δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό».

Προετοιμασίες στο Ιράν για άμυνα και επίθεση

Το Ιράν πάντως προετοιμάζεται επίσης και για άμυνα και για επίθεση, με το ιρανικό πρακτορείο IRNA να μεταδίδει πως θωρακίζονται και ενισχύονται τα συστήματα αεράμυνας με περισσότερα ραντάρ, πυραύλους και drone. Οπως επισημαίνεται, το Ιράν προετοιμάζεται καθώς προεξοφλεί «αντίποινα» σε περίπτωση που προχωρήσει «σε μεγάλα αντίποινα» κατά του Ισραήλ από συμμάχους του, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Προχτές, πάντως, ρεπορτάζ της «Wall Street Journal» επιβεβαίωνε αυτές τις προετοιμασίες, επισημαίνοντας πως στο Ιράν εγκαθίστανται τις τελευταίες μέρες νέα ρωσικά προηγμένα συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.

Στο μεταξύ, η ιρανική προεδρία σε σχετική χτεσινή ανακοίνωση αναφέρει πως ο Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν άσκησε πιέσεις σε δυτικές χώρες προκειμένου να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ ώστε να «αποφευχθεί» ένας περιφερειακός πόλεμος, στη διάρκεια προχτεσινοβραδινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος τους θύμισε πως «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα» και διεμήνυσε ότι «στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών και νόμων, (η ιρανική προεδρία) δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή μπροστά στις παραβιάσεις των συμφερόντων της και της ασφάλειάς της».

Έχει διαβαστεί 915 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 393 επισκέπτες και 0 μέλη.