του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ζεστό χρήμα στα μονοπώλια και επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα
από Η Άλλη Άποψη
Με βασικό ζητούμενο να χορηγηθεί επιπλέον ζεστό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το επενδυτικό σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ύψους 300 δισ. ευρώ περίπου, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ» στηρίζεται κατά βάση σε τρεις πυλώνες, ο πρώτος αφορά στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις και στοχεύει στη στήριξη των καπιταλιστικών επενδύσεων σε υποδομές, όπως τα ευρυζωνικά κι ενεργειακά δίκτυα, οι μεταφορές και οι ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στη δημιουργία ενός καταλόγου έργων, με στόχο την άντληση χρηματοδότησης από Ευρωπαίους επενδυτές. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στη βελτίωση του «επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος», με την άρση εμποδίων για επενδύσεις και τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η στήριξη της ανάκαμψης των καπιταλιστικών οικονομιών βασίζεται στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και στην προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που μειώνουν δραματικά την τιμή της εργατικής δύναμης.
Η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να εξετάσει και άλλα θέματα όπως η κατάσταση στην Ουκρανία και η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.