Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Τέσσερις οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο .Το Κογκρέσο άναψε το «πράσινο» φως σε Μπάιντεν

από Η Άλλη Άποψη
Τέσσερις οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο .Το Κογκρέσο άναψε το «πράσινο» φως σε Μπάιντεν

Ο αρχηγός της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια στην Ουάσινγκτον, όταν οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών, επιβεβαιώνοντας τη σφοδρή ενδοαστική διαπάλη που συνεχίζει να διαχέεται στην αμερικανική κοινωνία.

Ο Κόντι ανέφερε ότι μία γυναίκα πυροβολήθηκε από αστυνομικό της φρουράς του Καπιτωλίου και υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος, αναφέροντας ότι εκκρεμεί η ενημέρωση των οικείων της. Διευκρίνισε ότι οι άλλοι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ Μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες, δηλαδή έως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το Κογκρέσο άναψε το «πράσινο» φως σε Μπάιντεν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε — λίγη ώρα μετά τη Γερουσία — πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα, σε μια ψηφοφορία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121. Νωρίτερα η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6.

Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.

Στο «στόχαστρο» ο Τραμπ

Η χθεσινή εξέλιξη εκφράζει με τον πιο καθαρό τρόπο την σφοδρή ενδοαστική διαπάλη που μαίνεται στις ΗΠΑ σχετικά με στρατηγικά ζητήματα για το αμερικανικό κεφάλαιο. Η διαπάλη αυτή εκφράζεται και σε πολιτικό επίπεδο, προκαλώντας βαθύ διχασμό στο ίδιο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Αρκετοί ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές στράφηκαν σήμερα εναντίον του Τραμπ, ανάμεσά τους η πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης στη Βουλή των Αντιπροσώπων Λιζ Τσέινι, ο βουλευτής Μάικ Γκάλαχερ, ο βουλευτής Τζέιμς Φρεντς Χιλ, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ ακόμη και ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν χθες, Τετάρτη, το βράδυ (ώρα Ουάσινγκτον) μέσα ενημέρωσης, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης συζήτησαν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία μετά την εισβολή οπαδών του στο Κογκρέσο, όμως καμιά επίσημη πρόταση δεν έχει παρουσιασθεί ακόμη στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, διευκρινίζει το CBS.

Οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, που ανήκουν στα πανίσχυρα μονοπώλια του Τύπου, τάσσονται ανοικτά υπέρ αυτής της επιλογής, έστω κι αν δεν μένουν παρά δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όλοι οι Δημοκρατικοί της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων απηύθυναν έτσι επιστολή στον Μάικ Πενς ζητώντας του να επικαλεσθεί την 25η τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας».

Το Twitter και το Facebook ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά τον λογαριασμό του Τραμπ, ενώ εναντίον του στρέφεται και το σύνολο του διεθνούς Τύπου με πρωτοσέλιδα όπως «Η δημοκρατία υπό πολιορκία», «το πραξικόπημα της τρέλας», «ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Ουάσινγκτον».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik)


Έχει διαβαστεί 668 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 636 επισκέπτες και 0 μέλη.