Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
Το φασιστικό «Τάγμα Αζόφ» ανατίναξε δεξαμενές χημικών στη Ρουμπέζνογιε
από Η Άλλη Άποψη
Ουκρανοί εθνικιστές μέλη του «Τάγματος Αζόφ», υποχωρώντας από την πόληΡουμπέζνογιεστην αποκαλούμενη «ΛαϊκήΔημοκρατία του Λουγκάνσκ»(ΛΔΛ), ανατίναξαν δεξαμενές, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, περιείχαν νιτρικό οξύ, όπως μετέδωσε το «Πρακτορείο Ειδήσεων του Λουγκάνσκ» (LITS).
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης, τα ουκρανικά εθνικά τάγματα ανατίναξαν δεξαμενές με χημικά, πιθανώς, ήταν νιτρικό οξύ, στο εργοστάσιο Ζαριά στο Ρουμπέζνογιε», φέρεται να είπε οΑντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ»,
Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram δείχνει ένα καφέ σύννεφο έκρηξης, ενώ ο Μαρότσκο είπε ότι η στιγμή της έκρηξης σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την φορά του ανέμου, προκειμένου ο καπνός να κινηθεί προς τον οικισμόΚουντριάσκοβο, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΛΔΛ.
Περισσότεροι από 40 χιλιάδες τόνοι θειικού, υδροχλωρικού και νιτρικού οξέος και αμμωνίας βρίσκονται στο εργοστάσιο στην πόλη Ρουμπέζνογιε στη ΛΔΛ, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της «Λαϊκής Πολιτοφυλακής» της ΛΔΛ.