Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
ΤΟΥΡΙΚΟ ΥΠΕΞ: Αντιδράσεις για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων
από Η Άλλη Άποψη
Αντιδρώντας στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στην Ελλάδα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μιλάει για «διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας», για «αβάσιμες και παραληρηματικές δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Αναφερόμενο στη Μικρασιατική Εκστρατεία λέει πως «η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να θέσει υπό κατοχή της την Ανατολία ως υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν πρέπει να ξεχνάει τις φρικαλεότητες που διέπραξε σε αυτά τα εδάφη».
Αντιδρώντας το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του μιλά για αδόκιμη απόπειρα παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Προσθέτει ότι «τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας».
Καλεί την Τουρκία σε «νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων» και καταλήγει ότι «η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας».