Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
ΤΟΥΡΚΙΑ: Νεκρός μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας άλλος ένας κρατούμενος
από Η Άλλη Άποψη
Άλλος ένας κρατούμενος, ο Μουσταφά Κοτσάκ (Mustafa Koçak), πέθανε την Πέμπτη 23 Απρίλη σε τουρκική φυλακή έπειτα από 297 μέρες απεργίας πείνας.
Ο Κοτσάκ είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής του συντάγματος». Άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας, ενώ οι δικηγόροι του κατήγγειλαν ότι οι αρχές είχαν επιχειρήσει δεκάδες φορές να τον υποβάλουν σε υποχρεωτική σίτιση.
Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον θάνατο της Χελίν Μπολέκ (Helin Bolek), έπειτα από 288 μέρες απεργίας πείνας.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν, έχει στήσει τα τελευταία χρόνια μία βιομηχανία διώξεων, με την ανοχή ως και ενθάρρυνση που απολαμβάνει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους.