Τετάρτη, 13 Μαΐ, 2026

  • 27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία
  • Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών
  • Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια
  • Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
  • Κατέρρευσαν
  • ΑΣΓΜΕ: Αυτός ο κόσμος που τα παιδιά φοβούνται πως θα αποτύχουν, πρέπει να αλλάξει
27 χρόνια μετά τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα το ΝΑΤΟ διεξάγει κοινή άσκηση με την Σερβία1 Στο επίκεντρο της συνάντησης στο ΥΠΑΑΤ τα σοβαρά προβλήματα των δενδροκαλλιεργητών2 Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του Δημοσίου στη Βέροια3 Καταργείται και η τελευταία τυπική υποχρέωση των Περιφερειών να συνδράμουν τους δήμους στη συντήρηση των σχολείων . Καταγγελία των δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»4 Κατέρρευσαν5 ΑΣΓΜΕ: Αυτός ο κόσμος που τα παιδιά φοβούνται πως θα αποτύχουν, πρέπει να αλλάξει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενας δρόμος

Ενας δρόμος

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει η κυβέρνηση για το πλωτό drone που «λούφαξε» στη Λευκάδα, φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί για το μη επανδρωμένο όπλο, είτε περίμενε τον στόχο του είτε προσπαθούσε να ανακτήσει επικοινωνία με τη βάση του μετά από αποτυχημένη επίθεση, όχι πολύ μακριά από το σημε... Περισσότερα

Ζητούν «θεσμική» κατοχύρωση για τη βαθύτερη εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο και προστασία της «ανταγωνιστικότητας» των κοινωνικών παρασίτων

από Η Άλλη Άποψη
Ζητούν «θεσμική» κατοχύρωση για τη βαθύτερη εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο και προστασία της «ανταγωνιστικότητας» των κοινωνικών παρασίτων

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της σάπιας, διεφθαρμένης και πολεμοκάπηλης ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ζητήσει την επιτάχυνση «θεσμικών μέτρων» που θα κατοχυρώνουν τους «κανόνες» της παραπέρα εμπλοκής της ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την ώρα που αυτός γενικεύεται μαζί με τις αντιθέσεις και στο εσωτερικό του ευρωατλαντικού μπλοκ. 

Έκανε λόγο για «έναν εκτεταμένο πόλεμο να πλήττει την περιοχή της Μέσης Ανατολής» χωρίς προφανώς να λέει κουβέντα για τις εγκληματικές επιθέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ στον λαό του Ιράν που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. 

Ήθελε όπως είπε να κάνει 3 παρατηρήσεις. Η πρώτη είχε να κάνει «με το γεγονός ότι η κρίση αυτή ανέδειξε την ανάγκη της πραγματικής ενεργοποίησης της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρομαι στο άρθρο 42, παράγραφος 7. Η Ελλάδα, πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, έσπευσε να στηρίξει την Κύπρο όταν αυτή δέχθηκε επίθεση. Ακολούθησαν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα θέσω όμως ανοιχτά το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα ζητήσω έναν σαφή οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε αυτήν την ουσιαστικά άτυπη ενεργοποίηση του άρθρου 42, 7 να τη μετατρέψουμε σε μια θεσμικά στέρεη επιλογή, την οποία θα έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεχθούν εκ νέου κάποια επίθεση».

Η Ελλάδα έσπευσε να πρωτοστατήσει σε πολεμική αποστολή στην Κύπρο θέλοντας, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει μετά τις μπαρούφες για «προστασία του οικουμενικού ελληνισμού», να «διευρύνει το γεωπολιτικό αποτύπωμα» της ελληνικής αστικής τάξης, να δοκιμάσει στην πολεμική πράξη τις στρατηγικές συμφωνίες με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τους «Patriot» προς προστασία της Βουλγαρίας μέχρι αυτούς που σήμερα ενεπλάκησαν στον πόλεμο για την προστασία της «Aramco». 

Η δεύτερη παρατήρησή του αφορούσε «τις οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις αυτής της μεγάλης κρίσης» στην οποία η Ελλάδα δεν είναι αμέτοχη. Μπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην έκταση των «επιπτώσεών» του από τη συμμετοχή στις κυρώσεις, τις επιλογές στο ενεργειακό μείγμα που συμφέρει δυναμικά τμήματα του κεφαλαίου, τη μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού μέχρι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. 

Ο Μητσοτάκης είπε ότι «η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κόλπου έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τις τιμές της Ενέργειας σε επίπεδα που θα μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και είναι απολύτως απαραίτητο αυτή τη στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν εκατέρωθεν επιθέσεις σε υποδομές Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Από εκεί και πέρα όμως ως Ευρώπη πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών, ειδικά των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην πληγεί κι άλλο η ανταγωνιστικότητά τους. Και η απάντηση σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι και εθνική αλλά και ευρωπαϊκή». Πέρα από τα παπατζιλίκια για τους «καταναλωτές», που φορτώνονται ήδη τις επιπτώσεις την ώρα που οι διυλιστηριάδες εντείνουν την εκμετάλλευση για να διυλίσουν περισσότερο πετρέλαιο τώρα που ανεβαίνουν οι τιμές, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά απαιτεί μέτρα για την προστασία των ομίλων. 

Τέλος, την ώρα που από παντού φανερώνεται η κτηνωδία των «νόμιμων» δουλεμπορικών γραφείων κυβέρνησης και καπιταλιστών με βάση το Ευρωενωσιακό... «Δίκαιο» και στο Αιγαίο σκοτώνονται πρόσφυγες και μετανάστες, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά κάλεσε σε κλιμάκωση της καταστολής γιατί «η κρίση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει μια νέα προσφυγική κρίση. Εδώ το μήνυμα πρέπει να είναι απολύτως σαφές: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί και πάλι μια επανάληψη της κρίσης του 2015. Δεν είμαστε στο σημείο αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ένα σαφές μήνυμα, λοιπόν, ότι η Ευρώπη θα προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος». 

Πρώτα οι σύμμαχοί τους σκοτώνουν κοριτσάκια στα Δημοτικά Σχολεία του Ιράν, έχουν ξεσκίσει τα κορμάκια των παιδιών της Παλαιστίνης και ύστερα διαβουλεύονται για το πώς θα διαμορφώσουν ακόμα πιο αντιδραστικό πλαίσιο για όσους γλιτώνουν από τα αίσχη τους και ψάχνουν μία καλύτερη ζωή. 


Έχει διαβαστεί 328 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 350 επισκέπτες και 1 μέλος.