Παρασκευή, 03 Ιούλ, 2020

  • ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
  • Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο
  • Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία
  • Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. ανακοινώνει σήμερα τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης της 1ης Πρόσκλησης για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα
  • ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Οι ΗΠΑ αγόρασαν όλα τα αποθέματα του «Remdesivir» για τους επόμενους τρεις μήνες
ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!1 Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας2 Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο3 Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία4 Η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. ανακοινώνει σήμερα τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης της 1ης Πρόσκλησης για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα5 ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Οι ΗΠΑ αγόρασαν όλα τα αποθέματα του «Remdesivir» για τους επόμενους τρεις μήνες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: Χωρίς αγωνιστικές αποφάσεις το Συνέδριο με ευθύνη ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: Χωρίς αγωνιστικές αποφάσεις το Συνέδριο με ευθύνη ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ

Με σαφή ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΝΔ, ΣΥΝΕΚ -ΣΥΡΙΖΑ) το Συνέδριο της ΟΛΜΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ούτε μια απόφαση για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου με διάφορους τακτικισμούς και κωλυσιεργίες κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, με κύριο στόχο να μην παρθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ ακύρωσαν πλήρως τη συμφωνία των παρατάξεων να κατατεθούν στο συνέδριο σημαντικά ψηφίσματα, μεταξύ αυτών για τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των ΕΠΑΛ και για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Επίσης επιδίωξαν να μην προκύψουν ούτε οι ελάχιστες αποφάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την οργάνωση του αγώνα.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) κατήγγειλε την εκφυλιστική κατάσταση στην οποία εσκεμμένα οδήγησαν οι δύο παρατάξεις και στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς ήταν φανερό ότι καμία από τις προτάσεις της Επιτροπής δεν θα έμπαινε ποτέ σε ψηφοφορία.

Αγωνιστική πρόταση

Οι χθεσινές εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν από το πρωί για τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας. Στις ομιλίες τους οι αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» αναφέρθηκαν σε ζητήματα της Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μαθητεία, Ειδική Αγωγή, λειτουργία του Σχολείου), καθώς και σε ζητήματα οργάνωσης των αγώνων.

Στο 18ο Συνέδριο κατατέθηκε η πρόταση της ΑΣΕ για καταστατικές - οργανωτικές αλλαγές και ενδιάμεσο καταστατικό Συνέδριο. Ειδικότερα, να υπάρχει σχετική τροποποίηση του καταστατικού και να δοθεί η δυνατότητα κήρυξης 24ωρης απεργίας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ομοσπονδίες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Να ενσωματωθεί στο καταστατικό της ΟΛΜΕ να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και συμβασιούχοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, μέλη των ΕΛΜΕ. Σε σχέση με τις αρχαιρεσίες, προτάθηκε να μη γίνονται ξεχωριστά οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων. Για τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» στις ΕΛΜΕ.

Στην Επιτροπή Προτάσεων του 18ου Συνεδρίου η ΑΣΕ κατέθεσε ψηφίσματα για τα ναρκωτικά, για τον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική - αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση, για το μάθημα της Ιστορίας, για την κατάσταση στα ΣΔΕ, για τα ΕΠΑΛ, για τα ζητήματα των αναπληρωτών, μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα του συστήματος για υποβολή αιτήσεων και για καταδίκη πρώην διευθύντριας στη Θεσσαλονίκη που σέρνει στα δικαστήρια 20 συναδέλφους.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» κατέθεσε στο Συνέδριο πλαίσιο πάλης και πρόγραμμα δράσης. Κατέθεσε συγκεκριμένα βήματα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα. Κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να είναι σε ετοιμότητα όλο το καλοκαίρι, αφού η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών αντιλαϊκών επιλογών.

Επίσης, να στηρίξουν όλους τους κλαδικούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα (ξενοδοχοϋπάλληλοι, ναυτεργάτες, εμποροϋπάλληλοι για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας).

Να συνεχίσουν με συμμετοχή σε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις οι οποίες διοργανώνονται από το εργατικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες των επικείμενων οριστικοποιήσεων των τμημάτων της νέας σχολικής χρονιάς σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Να πάρουν πρωτοβουλίες σε όλες τις περιοχές για να αποκρούσουν τις συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις, συμπτύξεις που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Αυτές οι πρωτοβουλίες διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να βρίσκεται σε θέσεις μάχης.

Από κοινού με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να διαμορφώσουν όρους και προϋποθέσεις συνολικής αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική, στα οποία θα περιλαμβάνεται και απεργιακή καλά προετοιμασμένη απάντηση.

Έχει διαβαστεί 220 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 396 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά