Σάββατο, 30 Μάι, 2020

  • Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»
  • Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»
  • Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα
Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας1 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2 Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»3 Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»4 Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Α. Μόσχος : «Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία υπηρετεί συγκεκριμένες στοχεύσεις»

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Α. Μόσχος : «Το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία υπηρετεί συγκεκριμένες στοχεύσεις»

Φιλοξενούμενος της χ εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm, με παρουσιαστή τον Αλέκο Χατζηκώστα υπήρξε (18/5) ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Αλέκος Μόσχος, ο οποίος, αναφερόμενος στο άνοιγμα των Σχολείων, σημείωσε: «Πράγματι ξεκίνησαν τα Σχολεία και πάλι, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου πρώτοι να επιστρέφουν στις αίθουσες και μπορώ να πω πως από τις πρώτες ημέρες που συμμετείχαν τα παιδιά, είχαμε ένα ποσοστό που κυμαινόταν στο 65% - 100%. Όμως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 25%.Όσο για τους μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου, θα έχουμε ασφαλή ενημέρωση μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας».
Ο κ. Μόσχος, ερωτώμενος για το πως κρίνει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, επεσήμανε ότι «η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αποδώσει τη διαζώσης διδασκαλία (στην οποία έχουμε τα πειράγματα, τα αστεία, τις προσωπικές εκφράσεις, τα λάθη και τις διορθώσεις των μαθητών). Και αυτό γιατί η τάξη είναι ένας ζωντανός οργανισμός».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας σημείωσε ακόμα πως «πέρα από την επαφή των μαθητών στον καιρό του εγκλεισμού τους, τώρα έρχεται και κάτι το διαφορετικό. Έρχεται η επιβολή της κάμερας στα σχολεία να λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την αξιολόγηση και να πάει έτσι σε  μια λογική παρακολούθησης. Κάτι που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Τόσο οι κάμερες, όσο και το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία σχετίζονται μεταξύ τους και υπηρετούν συγκεκριμένες στοχεύσεις».
Σημείωσε χαρακτηριστικά για το Πολυνομοσχέδιο: “Το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το κατεπείγον της υπόθεσης, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν προσπαθεί να λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης ούτε περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία.  Αντίθετα, επιδιώκει να πλήξει καίρια τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να επιφέρει ένα τεράστιο κτύπημα στο δημόσιο σχολείο. “
Και συνέχισε αναλύωντας κάθε κομμάτι του: “Ούτε ένα μέτρο δεν υπάρχει με παιδαγωγικό πρόσημο, ούτε ένα μέτρο που να δείχνει ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση αφουγκράζονται τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και της κοινωνίας, και μάλιστα σε μια εποχή πολύ δύσκολη που όλοι δοκιμαζόμαστε από την πανδημία και τις συνέπειές της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα τα μέτρα οδηγούν με βεβαιότητα στην υπονόμευση του δημόσιου σχολείου, τον αποκλεισμό ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
Οι μαθητές και οι οικογένειές τους είναι οι πρώτοι που πλήττονται με την αύξηση του ανταγωνισμού και την αύξηση της παραπαιδείας, στρεφόμενοι σε μια εκπαίδευση δεξιοτήτων και όχι μόρφωσης, με ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.
Η πολιτεία αδιαφορεί προκλητικά και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και με αποκλειστικά δικά τους μέσα και χωρίς καμία υποστήριξη από το υπουργείο πασχίζουν να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτούμε την απόσυρσή του και καταγγέλλουμε την ίδια την πολιτική επιλογή της κατάθεσής του εν μέσω πανδημίας ως βαθιά αντιδημοκρατική.” Κια κατέληξε λέγοντας τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου με ξεκίνημα τη σημερινή κινητοποίηση στη Βέροια.

Έχει διαβαστεί 86 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 100 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά