Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης
  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία
  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα1  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα2 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης3 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία4 Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια5 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγγελος Τόλκας: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Αγγελος Τόλκας: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Πριν μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια δίχως εξετάσεις. Την επόμενη ημέρα ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας άδειαζε τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Πριν λίγες ημέρες τελικά η Κυβέρνηση παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι τόσο καιρό έπαιζε ένα παιχνίδι διαρροών και μικροπολιτικών παιχνιδιών στις πλάτες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και ότι τελικά τίποτα σχεδόν δεν αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κανένας διάλογος, πλήρης προχειρότητα, ανταγωνισμός ιδεολογημάτων και κομματικών συντεχνιών κι εδώ.

Μάλιστα, με την ενσωμάτωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στις εξετάσεις για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου – όπως προτείνεται - ούτε αναβαθμίζεται το Λύκειο ούτε μειώνεται το άγχος και η πίεση που ασκείται σε μαθητές και γονείς. 

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις αξιολογώντας τη διεθνή εμπειρία για το Λύκειο και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση όταν η κυβέρνηση πουλούσε υποσχέσεις για να αποδείξει το δήθεν κοινωνικό και αριστερό προφίλ της.

Καλούμε και σήμερα τον Υπουργό Παιδείας να υιοθετήσει τις προτάσεις μας οι οποίες επιγραμματικά αναφέρονται σε Εθνικό απολυτήριο με βάση την απόδοση συνολικά στο λύκειο. Εξετάσεις μέσα από Τράπεζα θεμάτων η οποία συγκεκριμενοποιεί την εξεταστέα ύλη και θέτει τους ίδιους αντικειμενικούς όρους σε όλους τους υποψηφίους. Διαφοροποιημένα κριτήρια εισαγωγής (εθνικό απολυτήριο, μαθήματα προσανατολισμού, ειδικά μαθήματα) αλλά και διαφοροποιημένο ποσοστό συμμετοχής του κάθε κριτηρίου που καθορίζονται από τις ανώτατες σχολές ανάλογα με τη ζήτηση και τις ακαδημαϊκές ανάγκες κάθε μίας.

Μόνο έτσι μπορεί να αρχίσουν οι μαθητές να εισάγονται σε σχολές που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές τους. Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι η ενδυνάμωση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ρόλου του επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσων μαθητών ακολουθούν την επαγγελματική εκπαίδευση.    

Ο κος Υπουργός Παιδείας οφείλει άμεσα να σταματήσει να πολιτεύεται με δεοντολογικές διακηρύξεις και ιδεοληπτικές μάχες χαρακωμάτων. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης της χώρας μας είναι πολλά και απειλητικά και πλέον η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει βαριά ευθύνη για αυτά. (Ο Α.Τόλκας είναι γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ)

Έχει διαβαστεί 116 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 146 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά