Σάββατο, 31 Οκτ, 2020

  • Επιστολή εμπορικού συλλόγου Βέροιας για τα προβλήματα λόγω κορονοϊου
  • ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ και ΚΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
  • Σταύρος Τάσσος: Υπάρχει άμεση ανάγκη για να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντισεισμική πολιτική
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/10
  • Νάουσα: Αδιέξοδο στην μακροχρόνια λύση για το Χιονοδρομικό
  • Δημοτική  Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Διόρθωση. Πλέον προκαλούν μόνο γέλωτα...
Επιστολή εμπορικού συλλόγου Βέροιας για τα προβλήματα λόγω κορονοϊου1 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ και ΚΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ2 Σταύρος Τάσσος: Υπάρχει άμεση ανάγκη για να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντισεισμική πολιτική3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/104 Νάουσα: Αδιέξοδο στην μακροχρόνια λύση για το Χιονοδρομικό 5 Δημοτική  Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Διόρθωση. Πλέον προκαλούν μόνο γέλωτα...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανιβαλισμός...

Η προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης σε σχέση με την πανδημία περνάει πια στο στάδιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη συνδρομή διαφόρων «προθύμων», αναλυτών ή «ειδικών», να εγκλωβίσει εκεί τη σκέψη του λαού, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συνένοχο στο «κακό σενάριο», όπως λένε. Ομως αυτό το «κακό σενάριο» έχει... Περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας και μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πυρινό (ΔΑΚΕ)

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας και μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πυρινό (ΔΑΚΕ)

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από τα όσα έγιναν στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας στις 27/11/2019 με μια πιο νηφάλια προσέγγιση θα θέλαμε να επισημάνουμε και να καταθέσουμε προς κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα μερικές σκέψεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) είχε καταθέσει δύο φορές στο παρελθόν στο Δ.Σ. του Σωματείου μας την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική δραστηριότητα, ζητώντας από τις άλλες παρατάξεις να την υπερψηφίσουν για να θωρακίσουμε έτσι τους συναδέλφους με απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απέναντι στο αξιολογικό τσουνάμι που έρχεται. Και τις δύο φορές η πρόταση καταψηφίστηκε!

Όμως τι σημαίνει πρακτικά ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και γιατί είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο να πάρει το σωματείο και η ΔΟΕ τέτοια απόφαση;

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ είναι το εργαλείο που θα μπορεί να επικαλεστεί και να χρησιμοποιήσει κάθε συνάδελφος για να απέχει, όταν θα κληθεί στο εγγύς μέλλον να παραστεί σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων που ανάμεσα στη θεματολογία θα υπάρχει και η αξιολογική διαδικασία. Αν δεν υπάρχει ψηφισμένη τέτοια απόφαση, τότε ο κάθε συνάδελφος είναι υποχρεωμένος να παραστεί.

Μετά από αυτή την απαραίτητη διευκρίνιση, εύκολα κανείς καταλαβαίνει την κρισιμότητα της απόφασης, για αυτό και η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), όπως προαναφέραμε, δύο φορές σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. κατέθεσε την παραπάνω πρόταση, η οποία και τις δύο φορές καταψηφίστηκε.

Μάλιστα οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ στο συνέδριο της ΔΟΕ τον περασμένο Ιούνιο ψήφισαν υπέρ της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης καλλιεργώντας την αυταπάτη για μια «δήθεν καλή και βελτιωτική αξιολόγηση». Η πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κατατέθηκε στο συνέδριο της ΔΟΕ από την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) αλλά και από άλλες δυνάμεις με πραξικοπηματικό τρόπο δεν μπήκε καν σε διαδικασία ψηφοφορίας. Αυτή είναι η δημοκρατική ευαισθησία των παραπάνω συνδικαλιστικών δυνάμεων!

Αλλά ας επιστρέψουμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Όπως θα γνωρίζετε η Γ.Σ. είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε σωματείου και ως κυρίαρχο όργανο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, ανατρέποντας ακόμα και προγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ.

Ως εκ τούτου, αποτελούσε συνδικαλιστική μας ευθύνη απέναντι σε κάθε συνάδελφο να καταθέσουμε την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία στη Γενική μας Συνέλευση και να ζητήσουμε αυτή να μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας. Τι πιο δημοκρατικό, να εκφραστούν οι συνάδελφοι και να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά;

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που τάσσονται και στον κλάδο μας υπέρ της αξιολόγησης, με προεξάρχουσες τη ΔΑΚΕ και τη ΔΗΣΥ, προσπάθησαν είτε να καλλιεργήσουν (ΔΗΣΥ) τον εφησυχασμό (όταν θα έρθει η αξιολόγηση ΘΑ πάρει απόφαση η ΔΟΕ και τότε ΘΑ δούμε) είτε επιστράτευσαν (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) την οχλαγωγία και την τεχνητή ένταση, μετατρέποντας τον χώρο της Γ.Σ. σε αρένα, προκειμένου να αποφύγουν το κρίσιμο για αυτούς: ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, φοβούμενοι προφανώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! Δε δίστασαν να πουν πως δεν πρέπει να ψηφίσουν οι συνάδελφοι γιατί δεν υπήρχε απαρτία! Δηλαδή απαρτία για να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. υπήρχε αλλά για την ψηφοφορία για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ δεν υπήρχε!!!

Ευθύνες μεγάλες έχει και το Προεδρείο της Γ.Σ. που δεν έθεσε εξ αρχής – ως όφειλε - την πρόταση σε διαδικασία ψηφοφορίας αλλά ανέχτηκε τις φωνασκίες και την οχλαγωγία από συγκεκριμένους υποψήφιους της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Γ.Σ το Προεδρείο αποδείχθηκε ακριβό στα λάχανα και φθηνό στα παραπούλια και δε δίστασε να κατεβάσει από το βήμα στο τρίλεπτο υποψήφια αναπληρώτρια της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), την ώρα που οι ομιλητές της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ απολάμβαναν την ασυλία του.

Θα αποτελούσε, τέλος, παράλειψη να μη δοθεί μια απάντηση στον απερχόμενο Πρόεδρο και υποψήφιο της ΔΑΚΕ κ. Πυρινό, ο οποίος «ενοχλήθηκε» από τις αφίσες της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) στον χώρο της Γ.Σ. που του «χάλασαν» την αισθητική.

Δεν ένιωσε φυσικά καμία ενόχληση από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τις αφίσες με τις οποίες προ ολίγων μηνών γέμισαν  - και ο κ. Πυρινός - ολόκληρο τον Δήμο Βέροιας οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των συνδυασμών, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τον «ενόχλησαν» όμως οι αφίσες της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) που να σημειωθεί το βράδυ, μετά το πέρας των εκλογών, μαζεύτηκαν μία προς μία.

Ούτε φυσικά χαλάει η αισθητική του κ. Πυρινού από τον τσεκουράτο κ. Βορίδη, τον κ. Άδωνι, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Μπογδάνο και τα υπόλοιπα ακροδεξιά μπουμπούκια της ΝΔ, τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις των οποίων πυκνόσυχνα υπερασπίζεται.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για το ποια συνδικαλιστική δύναμη αταλάντευτα παλεύει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και ποιοι προκλητικά στρώνουν το έδαφος στις κυβερνήσεις να περνούν όλες τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

Έχει διαβαστεί 308 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 9 ως 20 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 19 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 189 επισκέπτες και 0 μέλη.