Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Ανακαλύφθηκε τεράστιος ποταμός που κρυβόταν σε βάθος 460 χιλιομέτρων κάτω από την Ανταρκτική
από Η Άλλη Άποψη
Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι καθώς βρήκαν ένα τεράστιο ποτάμι κρυμμένο κάτω από στρώματα πάγου στην Ανταρκτική. Ομάδα παγετωνολόγων κατά τη διάρκεια πρόσφατων ερευνών τους με τη χρήση εναέριου ραντάρ ανακάλυψαν μια «αμέτρητη» ροή σε βάθος 460 χιλιομέτρων κάτω από τους πάγους.
Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Waterloo του Καναδά, του Universiti Malaysia Terengganu και του Newcastle University.
Οι παγετωνολόγοι λένε ότι ο ποταμός έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ρέει και λιώνει το παγόβουνο πάνω από αυτόν.