Κυριακή, 20 Σεπ, 2020

• Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/9
  • Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ με δυνατό μήνυμα1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/92 Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα 4 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 5 Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!6

Μοιράζει χρήμα «με τη σέσουλα» στο κεφάλαιο...

Το χρεοκοπημένο σοσιαλδημοκρατικής κοπής σύνθημα για μια νέα «Κοινωνική Συμφωνία» επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, για να «ντύσει» τις προτάσεις του για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα, στέλνοντας το μήνυμα στην αστική τάξη ότι αποτελεί μια αξιόπιστη ενα... Περισσότερα

Ανακοίνωση Συσπείρωσης Παρέμβασης και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την στοχοποίηση συναδέλφων εκπαιδευτικών

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι όχι σαν φάρσα..

Την ώρα που φοιτητές και μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου, στη συρρίκνωση της παιδείας για το δικαίωμα στη μάθηση και στην εργασία για όλους, στον αντίποδα, εθνικιστές και φασίστες δημιουργούσαν τον «στρατό» αντίπαλων μαθητών, εθνικιστές θεματοφύλακες του ολοκληρωτισμού του συστήματος, στο όνομα της Μακεδονίας.

Η στράτευση μαθητών από φασίστες, η δημιουργία εθνικιστικού νεολαιϊστικου κινήματος, θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία προ του Β’Π.Π.

Μια περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί να αντιληφθούμε για το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις δήθεν «αγωνίας» για το μέλλον της χώρας. Η σημερινή και χτεσινή άκρα δεξιά των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, με πρόσχημα το Μακεδονικό υποκίνησε το μίσος και τον φασισμό αρχικά με τα συλλαλητήρια και τώρα τις καταλήψεις των σχολείων ξερνάει θάνατο με την στοχοποίηση συναδέλφων που αισθάνονται την ευθύνη απέναντι σε ένα σχολείο που μορφώνει τους μαθητές με τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Μόνο που οι ακροδεξιοί-νεοναζί οργανωτές τους «ξεχνούν» να αναφέρουν μια σημαντική λεπτομέρεια. Ότι βαρύνονται  με την υπογραφή της παράδοσης του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας στη ναζιστική βουλγαρική κατοχή το 1941, μιας περιοχής που απελευθερώθηκε από το βουλγαρο-ναζιστικό ζυγό, από τις μεραρχίες Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, με τη συμμετοχή τόσο ελληνόφωνων όσο και σλαβόφωνων ένοπλων τμημάτων.

Ξεχάστηκε ακόμα να αναφερθεί ότι σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές καμπές η άκρα δεξιά στήριξε τον κατακτητή, τον ιμπεριαλιστή, τον εισβολέα, συμπαρατάχθηκε μαζί του και πολέμησε ενάντια στην εθνική αντίσταση, στην μετεμφυλιακή αντίσταση και στην αντιδικτατορική πάλη.

Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να δείξουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, να απομονώσουν τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας και να στηρίξουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.
Ο κλάδος δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιου είδους απειλές, θα υπερασπιστεί το σχολείο που μορφώνει, το σχολείο που είναι αρωγός και συμπαραστάτης κάθε μαθητή, το σχολείο που παράγει έργο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά! Να μην περάσει ο Φασισμός!

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Μερική συννεφιά