Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών που προωθεί την επέκταση της κατάργησης των σχολικών επιτροπών

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών που προωθεί την επέκταση της κατάργησης των σχολικών επιτροπών

ισε “διοικητικό μόρφωμα” υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή των εκπροσώπων των γονέων στις σχολικές επιτροπές που γίνεται αμισθί και εθελοντικά, αποσκοπεί στην ανάδειξη των αναγκών των σχολείων των παιδιών μας, των αιτημάτων των συλλόγων γονέων που εκπροσωπούμε και τη διεκδίκηση άμεσης κάλυψής τους, αλλά και την ενημέρωση των συλλογικών μας οργάνων για τα θέματα και τον βαθμό και ρυθμό υλοποίησής τους από τους δήμους. Επαναλαμβάνουμε ότι δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε να υπάρχουν, με ευθύνη των Δήμων, επιτροπές παρακολούθησης της χρηματοδότησης των σχολείων και των κατευθύνσεών της, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων». 

Διεκδικεί: 

• Την επαναφορά των σχολικών επιτροπών στους δήμους που καταργήθηκαν – Την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει την πλήρη κατάργηση των σχολικών επιτροπών στους δήμους που τις έχουν διατηρήσει.

• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων στο ύψος των σημερινών πραγματικών αναγκών και συνολικά των δαπανών για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

• Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση χωρίς χορηγούς και ιδιώτες.

• Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλες τις δαπάνες των σχολείων, συμπεριλαμβανομένης της ύδρευσης και των τηλεπικοινωνιών και των ΕΦΚ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα και όποιας άλλης επιπρόσθετης φορολογίας / τέλους επιβαρύνει τις δαπάνες των σχολείων.

• Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων τεχνικών και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων και όλων των υποδομών στους δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ πήρε μέρος και τοποθετήθηκε τη Δευτέρα 5/1/2026 στην κοινή συνάντηση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΣΓΜΕ με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θ. Γεωργιάδη, με θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των σχολικών επιτροπών, όπου εκφράσαμε και εμείς την αντίθεσή μας και τη θέση μας για επαναφορά όλων των σχολικών επιτροπών.


Έχει διαβαστεί 608 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 605 επισκέπτες και 0 μέλη.