Πέμπτη, 19 Σεπ, 2019

• Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια
  • Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  •  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»
Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε1 Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια2 Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ3 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους4 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας5  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»6

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τους αναπληρωτές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τους αναπληρωτές

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ομόφωνα ως συνδικάτο, βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, με όποια σχέση εργασίας και αν είναι στην εκπαίδευση. Καλωσορίζουμε λοιπόν όλους τους Αναπληρωτές/τριες, που αυτές τις μέρες έχουν τοποθετηθεί στην Ημαθία. Ευχόμαστε καλή δύναμη.

Για άλλη μία χρονιά χιλιάδες συνάδελφοι τέτοια εποχή ξεκινούν με τις βαλίτσες τους, με την αγωνία για το τι θα συναντήσουν, με το άγχος για τις μετακινήσεις, τη στέγη, τις συνθήκες που θα βρουν στα σχολεία τοποθέτησης. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής της αδιοριστίας, των μνημονιακών δεσμεύσεων για περικοπές στην εκπαίδευση, των πολιτικών της υποβάθμισης συνολικά της δημόσιας παιδείας και των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Την τελευταία δεκαετία (απ’ το 2009) οι μηδενικοί διορισμοί έχουν διογκώσει πάρα πολύ τα κενά στα σχολεία της Δημόσιας εκπαίδευσης (30.000 προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πέρυσι!), παρά τις καταργήσεις  και συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων και τμημάτων.Όλοι γνωρίζουν ότι οι παροδικές σχέσεις με τους μαθητές που κάθε χρονιά χτίζονται με κόπο από τους αναπληρωτές καταστρέφονται με την απόλυσή τους υπονομεύοντας την όποια φιλότιμη προσπάθειά τους. Παρ’ όλα αυτά όλες οι κυβερνήσεις δεν προχώρησαν σε μόνιμους διορισμούς, αφού υιοθέτησαν πολιτικές με βάση τις εντολές των «θεσμών» και του ΟΟΣΑ για συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου και την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας.  Αντίθετα, ψηφίστηκε (ν. 4589/19) το προσοντολόγιο, που οδηγεί σε ατελείωτες αντιπαραθέσεις τους συναδέλφους, στο κυνήγι των υποτιθέμενων προσόντων ανάλογα και με την τσέπη του καθενός, σε μία ατέρμονη ανθρωποφαγία του «γιατί αυτός και όχι εγώ», της μετατροπής του διορισμού σε ατομική υπόθεση.

Πλάι σε αυτά κουβαλάμε και τα πάγια προβλήματα των λειψών δικαιωμάτων ως προς τις άδειες, τη μητρότητα, τα ασφαλιστικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ακόμα και οι προσλήψεις της ειδικής αγωγής παραπέμπονται για άλλη μία φορά, κατ’ ουσία,  για το επόμενο σχολικό έτος. Επιπλέον οι κλειδωμένοι πίνακες κλέβουν την προϋπηρεσία ενός ολόκληρου χρόνου με προοπτική να γίνουν τρία μέχρι το 2021, ενώ παράλληλα κόβεται η δυνατότητα της αίτησης σε νέους, αλλά και σε όσους για διάφορους λόγους δεν έκαναν αίτηση το 2018…

Για άλλη μια χρονιά διαπιστώνεται ότι οι προσλήψεις που έγιναν στην Ημαθία κατά την Α΄ φάση κινούνται περίπου στο 30% του συνόλου των αναπληρωτών που απαιτούνται για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Με τον τρόπο αυτό συνάδελφοι αναπληρωτές, που επί χρόνια εργάζονταν στην Ημαθία, τώρα να τοποθετούνται σε άλλους νομούς με αποτέλεσμα να αυξάνεται γι’ αυτούς το κόστος μετακίνησης και διαβίωσής τους αλλά και να διαταράσσεται η οικογενειακή τους ισορροπία.

Γι’ αυτό η αγωνιστική εμπειρία των προηγούμενων ετών είναι πολύτιμη! Γιατί έδειξε ότι ένα μαχόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης, με τους αναπληρωτές στην πρώτη γραμμή, όρθωσε ανάστημα και πάλεψε για αξιοπρεπή δουλειά, με τις ανάγκες των μαθητών και των εργαζόμενων στην εκπαίδευση μπροστά.

Ο αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς του συνόλου των αναπληρωτών είναι αγώνας και απαίτηση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας και θα συνεχιστεί.

Συνάδελφε αναπληρωτή!

Σε καλούμε και τώρα, να έρθεις στο σωματείο. Η εμπειρία που κουβαλάς, οι αγωνίες και τα όνειρά σου, μας χρειάζονται. Σε καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί, μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι, για:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην εκπαίδευση.

Πλήρη εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Πλήρης προστασία της μητρότητας.

Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!

Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας.

Να καταργηθεί το προσοντολόγιο.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι συνάδελφοί μας αναπληρωτές καλύπτουν επί χρόνια πραγματικές και συνεχείς ανάγκες στις σχολικές μας μονάδες.

Καλούμε επομένως τους νέους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από την ΕΛΜΕ Ημαθίας. Να απευθύνονται στο σωματείο για κάθε θέμα που σχετίζεται με τις τοποθετήσεις τους, με προσκόμιση δικαιολογητικών, με την μετακίνηση τους από άλλους νομούς, κλπ.

Καλή σχολική Χρονιά !

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Κυρίως συννεφιά με καταιγίδες