Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Ανακοίνωση της ΚΝΕ:Για την έξαρση της επιδημίας στα σχολεία του Νομού Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της ΚΝΕ:Για την έξαρση της επιδημίας στα σχολεία του Νομού Ημαθίας

Η έξαρση της επιδημίας στα σχολεία και της Ημαθίας με κλειστό το ΕΠΑΛ Βέροιας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, με κλειστά τμήματα στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας μαζί με τα παραπάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα επιβεβαιώνουν πως είναι τελείως υποκριτικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας ότι τα σχολεία είναι ασφαλή. Τα κρούσματα στα σχολεία είναι σίγουρο πως είναι πολλαπλάσια, αλλά δεν φαίνονται γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ, δεν γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών.

Τα κρούσματα στη περιοχή μας επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της κυβέρνησης όταν πρόκειται για την υγεία του λαού και των παιδιών του. Την ίδια ώρα που έχει κάνει λάστιχο κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο σε αεροπλάνα, πλοία, ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις, όταν πρόκειται για το λαό και τη νεολαία, θυμάται την «ατομική ευθύνη». Αποποιείται έτσι κάθε έννοιας ευθύνης απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό οι μαθητές συνεχίζουν να στοιβάζονται στα σχολικά λεωφορεία, να στριμώχνονται σε 25άρια τμήματα ενώ παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας την ίδια ώρα που οι ανάγκες σε αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση χώρων έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. Και αν κάποιος μαθητής/εκπαιδευτικός βγει θετικός τότε του δίνουν απλά την οδηγία να κάτσει σπίτι του και του συστήνουν «να κάνει το τεστ», ρίχνοντας έτσι όλη την ευθύνη πάνω του και στέλνοντας τον στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, με το αζημίωτο μιας και δεν προβλέπεται η δωρεάν διεξαγωγή του.

Επιβεβαιώνεται το δίκιο του αγώνα των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίοι φώναζαν από την πρώτη στιγμή πως τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η υποκρισία της κυβέρνησης που συκοφαντούσε τους μαθητικούς αγώνες ως υποκινούμενους, μιλούσε για κλειστά σχολεία και απειλούσε με «τηλεαπουσίες» την ίδια ώρα που η πολιτική της στέλνει εκατοντάδες μαθητές στην καραντίνα γεμίζοντας ανασφάλεια αυτούς και τις οικογένειες τους για την επόμενη μέρα.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ενωμένοι των αγώνα τους για ανοικτά και ασφαλή σχολεία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Να δυναμώσει ο αγώνας για:

Αύξηση των σχολικών λεωφορείων και μείωση του συνωστισμού σε αυτά.

Κανένα τμήμα με δύναμη μεγαλύτερη των 15 μαθητών.

Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Καμία θέση καθηγητή κενή.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Εδώ και τώρα απολύμανση στις σχολικές μονάδες όπου βρέθηκαν κρούσματα. Συχνότερες απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Να γίνουν τώρα δωρεάν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές, καθηγητές και γονείς στα σχολεία όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Έχει διαβαστεί 658 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 996 επισκέπτες και 0 μέλη.