Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να ακούσει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Η κυβέρνηση να ακούσει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια!

«Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε όλη τη χώρα, το συγκλονιστικό -σε όγκο και παλμό- συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν σαφές το απολύτως αυτονόητο: Η νέα γενιά απορρίπτει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, γι’ αυτό αξιοποιεί τη συκοφαντία, την καταστολή και τον αυταρχισμό. Αν πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους μαθητές και τους φοιτητές, είναι βαθιά γελασμένη. Σήμερα -γι’ άλλη μια φορά- πήρε μαζική, αποφασιστική απάντηση από τη μεγάλη πλειοψηφία.

Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να βρίσκει συμμάχους στα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που έχουν υλοποιήσει ως κυβερνήσεις αυτή την επικίνδυνη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαλύει τη δημόσια παιδεία, η νέα γενιά όμως βρίσκει συμμάχους στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, ολόκληρο τον λαό!

Στο ψεύτικο δίλημμα της κυβέρνησης, των "παπαγάλων" της στα ΜΜΕ και της κυβερνητικής παράταξης στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περί ανοιχτών ή κλειστών σχολών, οι φοιτητές απάντησαν δυνατά: Ανοιχτές είναι οι σχολές που είναι προσβάσιμες σε όλους, όχι ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το πορτοφόλι τους και κλειστές στα δίδακτρα, την υποβάθμιση και τη διάλυση των πτυχίων!

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των μαθητών και να αποσύρει εδώ και τώρα τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιά της, που κάνουν την αδικία νόμο.

Τώρα που η κυβέρνηση έχει πιεστεί, τώρα πρέπει ακόμα πιο μαζικά να ακουστεί η φωνή των μαθητών και των φοιτητών, να δυναμώσει ο αγώνας».


Έχει διαβαστεί 737 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 675 επισκέπτες και 0 μέλη.