Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Ανοίγουν από 1η Φλεβάρη, αλλά «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

από Η Άλλη Άποψη
Ανοίγουν από 1η Φλεβάρη, αλλά «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Ανοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, όπου παρευρέθηκε και μίλησε και η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Εξαίρεση από τη διά ζώσης λειτουργία όμως θα αποτελέσουν όπως ανακοινώθηκε τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές», τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την ανεπαρκέστατη τηλεκπαίδευση.

Εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν να λειτουργούν επίσης σε όλη τη χώρα όλες οι άλλες δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΙΕΚ, φροντιστήρια κ.λπ.).

Οσο για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, η υπουργός και οι εκπρόσωποι της επιτροπής παρέπεμψαν στα όσα ισχύουν ήδη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή καιρό τώρα.

«Για την κυβέρνηση η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα», είπε για άλλη μια φορά υποκριτικά η υπουργός Παιδείας, όταν εδώ και μήνες η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα του κινήματος για μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, για επιπλέον προσωπικό εκπαιδευτικό, καθαριότητας κ.λπ.

Η υπουργός θύμισε ότι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν, μέσω της σχετικής πλατφόρμας που υπάρχει, να κάνουν εθελοντικά δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να υπάρχει μια κάποια επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Για τους φοιτητές, που παραμένουν σχεδόν ένα χρόνο μακριά από τις σχολές τους και πολλοί εγκλωβισμένοι στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, όπου επέστρεψαν για τις γιορτές, δεν ανακοινώθηκε κάποια διευκόλυνση για την επιστροφή τους στον τόπο σπουδών τους.

Το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι «φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών, με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου».

Έχει διαβαστεί 561 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 401 επισκέπτες και 0 μέλη.