Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φλεβάρη

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φλεβάρη

Ανοίγουν την 1η Φλεβάρη, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, είπε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια καθώς τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά. 

ΚΚΕ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να ταλανίζουν και να οδηγούν σωρευτικά σε σημαντικά μορφωτικά κενά χιλιάδων νέων. Έτσι φαίνεται να καταλαβαίνει η κυβέρνηση “την ποιότητα στην εκπαίδευση”.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται για σχεδόν τρεις μήνες σε συνθήκες καραντίνας και ζουν καθημερινά την ταλαιπωρία της τηλεκπαίδευσης.

Αυτά δε φαίνεται να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας. Αντιθέτως, καταθέτουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που περιορίζει τις επιλογές των μαθητών και θέτει νέα εμπόδια στην προσπάθειά τους. Φέρνουν, μέσα σε αυτές τις ψυχοφθόρες συνθήκες, την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, που η εφαρμογή της τα προηγούμενα χρόνια ανέβασε στα ύψη την παπαγαλία, τα φροντιστήρια και την παραίτηση από τις σπουδές στο Λύκειο.

Εδώ και έναν χρόνο τώρα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν αυτονόητα, σωστά και επιβεβαιωμένα -και από την επιστήμη- αιτήματα, που η κυβέρνηση τα βάζει στην ταξική ζυγαριά του κόστους και γι’ αυτό δεν τα υλοποιεί.

Όμως αυτά που δίνουν λύση στα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων είναι:

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Οι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, που θα ξαναβρεθούν στα σχολεία τους, μαζί με τους γονείς και όλο το λαό, με οργάνωση, συζήτηση και αγώνα, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους!

Έχει διαβαστεί 728 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 537 επισκέπτες και 0 μέλη.