Τετάρτη, 21 Οκτ, 2020

  • Στον «αυτόματο πιλότο» της «ατομικής ευθύνης»!
  • Γιατί σιωπή;
  • Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας Οσσετίας!
  • ΚΚΕ:Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας
  • Τα φορολογικά βάρη στο λαό!
  • Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων
Στον «αυτόματο πιλότο» της «ατομικής ευθύνης»!1 Γιατί σιωπή;2 Τρίμετρος ανδριάντας του Στάλιν θα ανεγερθεί σε πόλη της Νότιας Οσσετίας!3 ΚΚΕ:Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας4 Τα φορολογικά βάρη στο λαό!5 Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τέρμα τα παραμύθια

Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν ξανά τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που προκαλούν και κοροϊδεύουν τον λαό, παρουσιάζοντας τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» ως «εγγυητές» της ειρήνης και της ... Περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία

Σε ανοιχτή επιστολή της στους γονείς με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σημειώνει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι γονείς, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά. Με όνειρα, προσδοκίες, αλλά και αγωνίες και προβλήματα. Παρ’ όλες όμως τις δυσκολίες της ζωής βλέπουμε τα παιδιά μας και σκεφτόμαστε το "αύριο". Κάνουμε όνειρα μαζί τους, μοιραζόμαστε την αγωνία να τους προσφέρουμε ό,τι το καλύτερο, να τους δώσουμε εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους κατακτάνε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να βρουν μια δουλειά στο αντικείμενό τους.

Μία από τα ίδια; Όχι ακριβώς;

Γιατί η νέα κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το έργο των προηγούμενων έρχεται να προστεθεί στο έργο των νέων. Που σημαίνει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, νέοι φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών μας, με την Παιδεία να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και γι΄ αυτό να δίνεται ανάλογα με την τσέπη κάθε οικογένειας.

Αγαπητοί γονείς,

Δεν θα παραιτηθούμε από αυτό που έχουμε ανάγκη και είναι δίκαιο για μας και τα παιδιά μας.

Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια.

Και δικαιούμαστε:

• Να έχουμε Παιδεία σύγχρονη, δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια δωρεάν.

• Να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις Τέχνες και τον Αθλητισμό.

• Να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

• Ουσιαστική στήριξη των σχολείων. Για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

• Να μη βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχει ευθύνη η κυβέρνηση και οι δήμοι.

• Να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

• Δίχρονη Προσχολική Αγωγή σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

• Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία. Να δεσμευτούν επιτέλους νέοι ελεύθεροι χώροι για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας.

Θέλουμε ένα άλλο σχολείο που θα έχει στο επίκεντρο τα παιδιά μας!

Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Γι’ αυτό θέλουμε Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Χρειαζόμαστε ένα σχολείο που θα παρέχει την ίδια γενική μόρφωση σε όλους τους μαθητές, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες και παρέχοντάς τους ένα υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από το επίπεδο των προηγούμενων γενεών.

Ποιο είναι αυτό το σχολείο;

Είναι 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο. Εξασφαλίζει την αναγκαία βασική γενική μόρφωση και προετοιμάζει για την αυριανή επαγγελματική πορεία. Δίνει προετοιμασία για το αύριο, αλλά δεν θα βάζει ταμπέλες στα παιδιά μας, γιατί ξέρουμε ότι το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών μας δεν πρέπει να σφραγίζεται στην ηλικία των 14-15 ετών.

Ένα σχολείο με βιβλία σύγχρονα στηριγμένα στην επιστημονική γνώση και την αντικειμενική αλήθεια, που θα εξασφαλίζουν σ’ όλα τα παιδιά την άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, την κατανόηση των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών και της ιστορικής εξέλιξης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να μάθει -πολύ καλά έως και άριστα- τις ξένες γλώσσες.

Διεκδικούμε άμεσα:

• Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

• 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, Α' και Β' Δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.

• Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

• Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων.

• Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ.

• Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών - φοιτητών με τα ΜΜΜ.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες Υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.

• Με ευθύνη της κυβέρνησης και χρηματοδότηση του κράτους να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Ως ΑΣΓΜΕ καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Με συλλογικές διαδικασίες, σύγκληση ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο και να οργανώσουμε δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτώνται!».

Έχει διαβαστεί 66 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 150 επισκέπτες και 0 μέλη.