Δευτέρα, 17 Ιούν, 2019

  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας από τα χωριά των Πιερίων: «Από την 1η μέρα ξεκινά ο αγώνας για να χαρακτηριστεί “δυσπρόσιτη” η περιοχή
  • Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ευχαριστήριο εκλογών
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σε απεργία διαρκείας
  • Τώρα και ραδιοφωνικά!
  • Επικίνδυνη η πολιτική ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 557)
Ο Τάσος Μπαρτζώκας από τα χωριά των Πιερίων: «Από την 1η μέρα ξεκινά ο αγώνας για να χαρακτηριστεί “δυσπρόσιτη” η περιοχή1 Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ευχαριστήριο εκλογών2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Σε απεργία διαρκείας3 Τώρα και ραδιοφωνικά!4 Επικίνδυνη η πολιτική ένταξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών5 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 557)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καλεί τους γονείς σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καλεί τους γονείς σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά καλεί τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες Γονέων όλης της χώρας η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Σημειώνει ότι είναι ψέματα οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι «όλα αρχίζουν κανονικά», ενώ υπενθυμίζει πως η φετινή είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων και καλεί σε μαζική συμμετοχή των γονιών στις εκλογικές διαδικασίες.

«Αγαπητοί συνάδελφοι γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με αγωνίες, όνειρα, προβληματισμούς, προσδοκίες. Άλλη μια σχολική χρονιά, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι "όλα αρχίζουν κανονικά". Άλλη μια φορά λέει ψέματα.

Αλήθεια:

Θα σταματήσουν να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία; Τα σχολεία των παιδιών μας θα έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές; Τα σχολικά βιβλία θα σταματήσουν να μπερδεύουν τα παιδιά μας; Μήπως θα πάψει η ανάγκη να πληρώνουμε χρήματα για μια σειρά δραστηριότητες, για ξένη γλώσσα, για φροντιστήρια; Θα πληρώνονται τακτικά οι καθαρίστριες;

Φτάσαμε να θεωρούμε φυσιολογικό και δεδομένο το ότι κάθε χρόνο από τις αρχές του Σεπτέμβρη βγάζουμε μπλοκάκι και στυλό κι υπολογίζουμε τα έξοδα, το τι "μας παίρνει" να κάνουμε και τι όχι από εξωσχολικές δραστηριότητες... Κι όλα αυτά ενώ έρχονται νέα βάρη, ΕΝΦΙΑ, ένταση της φοροληστείας, κ.ά.

Αγαπητοί γονείς,

Οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατ. Αττική με τους δεκάδες νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές, φανέρωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι καθημερινά, όπου και να κοιτάξεις, όποιο ζήτημα και αν εξετάσεις, όποιο πρόβλημα και να σου τύχει, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την εκμετάλλευση των ανθρώπινων αναγκών.

Όσο το κέρδος κυριαρχεί, στο ζύγι των κυβερνήσεων, μόνιμοι χαμένοι είναι οι πολλοί και οι ανάγκες τους, μόνιμοι κερδισμένοι, οι λίγοι και τα συμφέροντα τους.

Αυτή την κανονικότητα τους την χαρίζουμε!

Δεν θα παραιτηθούμε από αυτό που έχουμε ανάγκη και είναι δίκαιο για μας και τα παιδιά μας.

Αυτό είναι το κανονικό για μας.

Γιατί σήμερα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη:

Η άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.

Κανένα παιδί να μην αποκλείεται από τις δομές του ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Τα ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους, για υλικά, αναλώσιμα κ.ά.

Η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.

Η δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

Η διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.

Το σχολείο που τελειώνει με τη μιζέρια και δίνει απάντηση στις ανάγκες των παιδιών μας, είναι:

Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ένα σχολείο ενιαίο που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χωρίζει τα παιδιά και τα σχολεία σε πολλές ταχύτητες, ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός. Ένα σχολείο που θα είναι ασφαλές και με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζονται οι μαθητές (εργαστήρια, χώρους άθλησης-γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τραπεζαρία, κτλ).

Ένα σχολείο που θα οργανώνει τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών. Οι εκδρομές δεν θα είναι "σκότωμα του χρόνου", αλλά διαπαιδαγωγητικές με δωρεάν πρόσβαση. Ένα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά με αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες.

Ένα πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχει δωρεάν.

Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του

και απαιτεί την μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά του!

Αγαπητοί συνάδελφοι γονείς, δεν θα μείνουμε θεατές στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και το σύνολο των Οργανώσεων Γονέων. Η μαζική συμμετοχή των γονιών στις εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι "μια από τα ίδια", δεν είναι μια υποχρέωση που αν βρούμε χρόνο θα βγάλουμε σε πέρας.

Απαιτείται να δυναμώσουμε τους Συλλόγους Γονέων ώστε να γίνουν το ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς. Ο Σύλλογος Γονέων, να είναι ο μόνιμος φόβος όλων αυτών που δεν λύνουν τα προβλήματα των σχολείων μας, που τα χειροτερεύουν.

Η ίδια η πείρα δείχνει ότι όποιες κατακτήσεις έχουμε κερδίσει είναι αποτέλεσμα αγώνων, πιέσεων, διεκδικήσεων.

Αυτή η πείρα δείχνει και το δρόμο για να δυναμώσουμε το βασικό όπλο μας, τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα.

Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!

Ως ΑΣΓΜΕ καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των ΔΣ και σε σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να οργανώσουν δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτώνται!»

Έχει διαβαστεί 74 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 28 °C
Άνεμος Δ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 134 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά