του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με τους αγώνες μας τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη του '73
από Η Άλλη Άποψη
«Ο ηρωικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ’73, τα οράματα και οι διεκδικήσεις του, τα ανεκπλήρωτα αιτήματά του αποτελούν αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για την αξία και την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας. Το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Ειδικά σήμερα που το εκπαιδευτικό σύστημα δείχνει την πλάτη του σε χιλιάδες μαθητές και χρόνο με το χρόνο η εκπαίδευση γίνεται οικονομικός βραχνάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
Την ώρα που ο εργαζόμενος λαός ματώνει για την επιβίωσή του, που η δημόσια εκπαίδευση υποφέρει από την υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση δίνει 4,2 δισ. το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Ανακοινώνει τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων. Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή μας, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.
Σήμερα, τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών, να ζουν υπό την "προστασία" του ΝΑΤΟ, των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων. Ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει ΝΑΤΟική προστασία.
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για το λαό μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι οδηγός για συλλογική διεκδίκηση, αλληλεγγύη, για αγώνα για σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Απομονώνουμε τα ναζιστικά μορφώματα, τους υμνητές της χούντας, τα κηρύγματα σωβινισμού που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών. Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους όσοι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη στρατιωτική δικτατορία.
Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία».