του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
από Η Άλλη Άποψη
Η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας υπερασπίζοντας τους μαθητές που ταλαιπωρούνται επειδή δεν καλύπτεται η μεταφορά τους από το κράτος, καθώς και τους γονείς τους που καθημερινά δοκιμάζονται, καλεί σε επ΄ αόριστον αποχή από τα μαθήματα στα σχολεία που πλήττονται από την εφαρμογή του νόμου (ΚΥΑ 24001/11.6.2013) από την Τετάρτη 19/11/2014.
Επίσης η Ομοσπονδία καλεί τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών της Ημαθίας, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, το σύνολο των γονέων του Νομού μέσα από τις οργανώσεις τους να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 21/11/2014 στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου (Βέροια) σαν μια δράση που σχετίζεται με τα δικά τους προβλήματα μορφωτικά και εργασιακά.
Οι πρόσφατες μαζικές διαμαρτυρίες σε Βέροια, Νάουσα, Πλατύ, Ειρηνούπολη των μαθητών για την μη εφαρμογή του «νέου Λυκείου», οι αγώνες ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες-αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνδέονται και σχετίζονται απόλυτα, γιατί έχουν αφετηρία την λιτότητα, την μετάθεση των βαρών της κρίσης στις πλάτες όλων μας. (ΦΩΤΟ από πρόσφατη κινητοποίηση)