Πέμπτη, 03 Δεκ, 2020

  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Παρέμβαση για την ένταση της καταστολής την περίοδο της πανδημίας
  • Ζητούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαντήσεις!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/12
  • Φωτιά και λάβρα
  • Ανέβηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων
  • Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Παρέμβαση για την ένταση της καταστολής την περίοδο της πανδημίας1 Ζητούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαντήσεις!2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/123 Φωτιά και λάβρα4 Ανέβηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων 5 Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται προβληματική μέχρι τραγική»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πέφτει στα 534 ευρώ η αποζημίωση για τις αναστολές συμβάσεων...

Στα 534 ευρώ μόλις καθόρισε η κυβέρνηση για τον μήνα Δεκέμβρη το ποσό της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας. Ετσι, από τα 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβρη, η κυβέρνηση μειώνει το ποσό των ειδικών αποζημιώσεων σε αυτό που ίσχυσε από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου από την περασμένη άνοιξη. Σημειώνεται ό... Περισσότερα

Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

από Η Άλλη Άποψη
Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

Θα περίμενε κανείς μετά τον πανελλαδικό θόρυβο που δικαιολογημένα προκλήθηκε με την πράξη τους να αναγνώριζαν το λάθος τους και να προχωρούσαν σε αναγκαία διόρθωσή του, ζητώντας ταυτόχρονα και ένα συγγνώμη.

Όχι όμως κάτι τέτοιο δεν πράττουν αλλά ουσιαστικά ζητούν «και τα ρέστα». Κάνουμε λόγο για το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας που με την ενέργεια του προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, κομμάτων, αλλά και πλήθος φορέων (μεταξύ αυτών και Ενώσεων Γονέων…) αλλά και τις αποστάσεις της Μητρόπολης και που όμως ουσιαστικά προσπαθεί να την στηρίξει με την απαντητική επιστολή που έστειλε:

Διαβάζουμε από την επιστολή αυτή (δεν στάλθηκε στην ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ) από το https://www.inveria.gr/:

«Είναι πολύ λυπηρό να διασπείρονται ψευδή σχόλια από συλλογικά όργανα σχετικά με την απόφαση της ένωσης μας για την κατάθεση διαμαρτυρίας μας στην εισαγγελία, που αφορά τη διδασκαλία των φακέλων θρησκευτικών, τα οποία έχουν κριθεί αντισυνταγματικά με αποφάσεις του ΣτΕ. Από την αρχή έχουμε δηλώσει ότι προβήκαμε σε διαμαρτυρία σε όλα τα θεσμικά όργανα. Η διαμαρτυρία δεν είναι καταγγελία.

Είναι γνωστό ότι το  Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες  και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών και μάλιστα συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία με σκοπό την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η διαμαρτυρία δεν συνιστά   ποινικοποίηση,  δεν είναι πρόθεση μας αλλά ούτε και θέλημα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι η μη χρησιμοποίηση των αντισυνταγματικών βιβλίων – φακέλων.

Εμείς όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, δηλώνουμε και πάλι ευθαρσώς, ότι όλη η κίνησή μας ήταν κατά των υπευθύνων για τους φακέλους αυτούς και αυτοί είναι το υπουργείο παιδείας και όχι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ημαθίας να ανακαλέσει όλα αυτά που γράφηκαν περί  καταγγελίας και τη διασπορά αναληθών ειδήσεων καθώς και όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη της ένωσης ζητώντας παράλληλα την διαβεβαίωση τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους πάνω από όλα και δεν θα επιτρέπουν διδασκαλίες στα παιδιά όλων των πολιτών που έχουν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες από αμετάκλητες αποφάσεις ανωτέρων δικαστηρίων, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καλούμε τους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη στις ενέργειες της ένωσης που είναι μακριά από σκοπιμότητες αλλά εμπεριέχουν αγάπη για τα παιδιά που είναι μελλοντικοί πολίτες της χώρας μας.» 

Δηλαδή εμφανίζουν όλους τους άλλους ως ψεύτες, τα όσα λένε ως προσβλητικά, ενώ ζητούν και την «εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων» λες και είναι αυτόκλητοι «Εισαγγελείς»…

Δυστυχώς όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας «υπάρχουν γονείς που δείχνουν την «ευαισθησία» τους και «εξαντλούν» την δράση με το να στέλνουν στα  δικαστήρια εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία των θρησκευτικών, χωρίς να ανοίγουν καθόλου την κουβέντα για, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας γενικά, δηλαδή για το περιεχόμενο των βιβλίων και σε άλλα μαθήματα…»

Έχει διαβαστεί 160 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-1 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 119 επισκέπτες και 0 μέλη.