Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

από Η Άλλη Άποψη
Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!

Θα περίμενε κανείς μετά τον πανελλαδικό θόρυβο που δικαιολογημένα προκλήθηκε με την πράξη τους να αναγνώριζαν το λάθος τους και να προχωρούσαν σε αναγκαία διόρθωσή του, ζητώντας ταυτόχρονα και ένα συγγνώμη.

Όχι όμως κάτι τέτοιο δεν πράττουν αλλά ουσιαστικά ζητούν «και τα ρέστα». Κάνουμε λόγο για το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας που με την ενέργεια του προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, κομμάτων, αλλά και πλήθος φορέων (μεταξύ αυτών και Ενώσεων Γονέων…) αλλά και τις αποστάσεις της Μητρόπολης και που όμως ουσιαστικά προσπαθεί να την στηρίξει με την απαντητική επιστολή που έστειλε:

Διαβάζουμε από την επιστολή αυτή (δεν στάλθηκε στην ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ) από το https://www.inveria.gr/:

«Είναι πολύ λυπηρό να διασπείρονται ψευδή σχόλια από συλλογικά όργανα σχετικά με την απόφαση της ένωσης μας για την κατάθεση διαμαρτυρίας μας στην εισαγγελία, που αφορά τη διδασκαλία των φακέλων θρησκευτικών, τα οποία έχουν κριθεί αντισυνταγματικά με αποφάσεις του ΣτΕ. Από την αρχή έχουμε δηλώσει ότι προβήκαμε σε διαμαρτυρία σε όλα τα θεσμικά όργανα. Η διαμαρτυρία δεν είναι καταγγελία.

Είναι γνωστό ότι το  Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες  και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών και μάλιστα συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία με σκοπό την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η διαμαρτυρία δεν συνιστά   ποινικοποίηση,  δεν είναι πρόθεση μας αλλά ούτε και θέλημα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι η μη χρησιμοποίηση των αντισυνταγματικών βιβλίων – φακέλων.

Εμείς όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, δηλώνουμε και πάλι ευθαρσώς, ότι όλη η κίνησή μας ήταν κατά των υπευθύνων για τους φακέλους αυτούς και αυτοί είναι το υπουργείο παιδείας και όχι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Ημαθίας να ανακαλέσει όλα αυτά που γράφηκαν περί  καταγγελίας και τη διασπορά αναληθών ειδήσεων καθώς και όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη της ένωσης ζητώντας παράλληλα την διαβεβαίωση τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους πάνω από όλα και δεν θα επιτρέπουν διδασκαλίες στα παιδιά όλων των πολιτών που έχουν κριθεί ακατάλληλες και επικίνδυνες από αμετάκλητες αποφάσεις ανωτέρων δικαστηρίων, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καλούμε τους γονείς να δείξουν εμπιστοσύνη στις ενέργειες της ένωσης που είναι μακριά από σκοπιμότητες αλλά εμπεριέχουν αγάπη για τα παιδιά που είναι μελλοντικοί πολίτες της χώρας μας.» 

Δηλαδή εμφανίζουν όλους τους άλλους ως ψεύτες, τα όσα λένε ως προσβλητικά, ενώ ζητούν και την «εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων» λες και είναι αυτόκλητοι «Εισαγγελείς»…

Δυστυχώς όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας «υπάρχουν γονείς που δείχνουν την «ευαισθησία» τους και «εξαντλούν» την δράση με το να στέλνουν στα  δικαστήρια εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία των θρησκευτικών, χωρίς να ανοίγουν καθόλου την κουβέντα για, το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας γενικά, δηλαδή για το περιεχόμενο των βιβλίων και σε άλλα μαθήματα…»

Έχει διαβαστεί 533 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1352 επισκέπτες και 0 μέλη.