Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΣΓΜΕ: Επανάληψη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων όσες φορές το επιθυμούν οι υποψήφιοι

από Η Άλλη Άποψη
ΑΣΓΜΕ: Επανάληψη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων όσες φορές το επιθυμούν οι υποψήφιοι

Η μεταφορά των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, η δυνατότητα επαναληπτικών εξετάσεων λόγω προβλήματος υγείας και ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τέθηκαν από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων μαθητών Ελλάδας, στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, με τον Γιάννη Παντή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αίτημα της ΑΣΓΜΕ.

Ενημερώνοντας η ΑΣΓΜΕ για τις απαντήσεις που έλαβε επί των θεμάτων που έθεσε, αναφέρει:

«Όσον αφορά:

Για το1ο θέμα, αρνήθηκε ν’ αλλάξει την απόφαση παρ όλη την πίεση που ασκήσαμε και μας ανέφερε ότι θεωρεί φυσιολογικό πρώτα να τελειώνει ο μαθητής το Λύκειο, να παίρνει απολυτήριο και στη συνέχεια να δίνει πανελλαδικές εξετάσεις.

Για το 2ο θέμα, ναι μεν θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις εξετάσεις το Σεπτέμβρη αλλά όχι μόνο στο μάθημα που δεν συμμετείχαν λόγω προβλήματος υγείας αλλά στο σύνολο των μαθημάτων.

Για το 3ο θέμα, σχετικά με το αριθμό των εισακτέων μας ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει γιατί το αίτημα των Πανεπιστημίων είναι για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις και ο νόμος προβλέπει 15/2 του τρέχοντος έτους την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων. Μετά από έντονη πίεση δέχθηκε να κατατεθεί εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα στους εξεταζόμενους να δηλώσουν και 5ο μάθημα ώστε να μπορούν να δηλώσουν και σχολές άλλου επιστημονικού πεδίου.

Στις παρατηρήσεις μας ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός και έγκαιρη ενημέρωση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς επικαλέστηκε τον ανασχηματισμό ο οποίος ανέτρεψε τον όποιο προγραμματισμό είχε γίνει.

Σαν ΑΣΓΜΕ τονίζουμε ότι η μερική υπαναχώρηση της κυβέρνησης για τις επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις έγινε μετά από τις κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών που αποφάσισαν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Σαν ΑΣΓΜΕ επιμένουμε να αφήσει η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, κυρίως για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

Έχει διαβαστεί 468 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 366 επισκέπτες και 0 μέλη.