Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΑΣΓΜΕ: Επανάληψη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων όσες φορές το επιθυμούν οι υποψήφιοι

από Η Άλλη Άποψη
ΑΣΓΜΕ: Επανάληψη της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων όσες φορές το επιθυμούν οι υποψήφιοι

Η μεταφορά των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, η δυνατότητα επαναληπτικών εξετάσεων λόγω προβλήματος υγείας και ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, τέθηκαν από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων μαθητών Ελλάδας, στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, με τον Γιάννη Παντή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αίτημα της ΑΣΓΜΕ.

Ενημερώνοντας η ΑΣΓΜΕ για τις απαντήσεις που έλαβε επί των θεμάτων που έθεσε, αναφέρει:

«Όσον αφορά:

Για το1ο θέμα, αρνήθηκε ν’ αλλάξει την απόφαση παρ όλη την πίεση που ασκήσαμε και μας ανέφερε ότι θεωρεί φυσιολογικό πρώτα να τελειώνει ο μαθητής το Λύκειο, να παίρνει απολυτήριο και στη συνέχεια να δίνει πανελλαδικές εξετάσεις.

Για το 2ο θέμα, ναι μεν θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις εξετάσεις το Σεπτέμβρη αλλά όχι μόνο στο μάθημα που δεν συμμετείχαν λόγω προβλήματος υγείας αλλά στο σύνολο των μαθημάτων.

Για το 3ο θέμα, σχετικά με το αριθμό των εισακτέων μας ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει γιατί το αίτημα των Πανεπιστημίων είναι για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις και ο νόμος προβλέπει 15/2 του τρέχοντος έτους την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων. Μετά από έντονη πίεση δέχθηκε να κατατεθεί εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα στους εξεταζόμενους να δηλώσουν και 5ο μάθημα ώστε να μπορούν να δηλώσουν και σχολές άλλου επιστημονικού πεδίου.

Στις παρατηρήσεις μας ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός και έγκαιρη ενημέρωση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς επικαλέστηκε τον ανασχηματισμό ο οποίος ανέτρεψε τον όποιο προγραμματισμό είχε γίνει.

Σαν ΑΣΓΜΕ τονίζουμε ότι η μερική υπαναχώρηση της κυβέρνησης για τις επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις έγινε μετά από τις κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών που αποφάσισαν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Σαν ΑΣΓΜΕ επιμένουμε να αφήσει η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πόνο και το άγχος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, κυρίως για τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

Έχει διαβαστεί 478 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 864 επισκέπτες και 0 μέλη.