Πέμπτη, 30 Απρ, 2026

  • Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά: Προχωράμε μπροστά για νέες κατακτήσεις, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, τον Σοσιαλισμό!
  • ΚΚΕ: Οι απειλές και οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών της Ζώνης θα πέσουν στο κενό
  • Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας
  • Ένα γλυκό  “Ευχαριστώ ” στους αυριανούς ενεργούς πολίτες της πόλης μας
  • Αξίες και Ιδανικά του καπιταλισμού εν έτει 2026
  • Εγκαίνια της έκθεσης Ιστορικού και Αρχειακού Υλικού για τα 90 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά: Προχωράμε μπροστά για νέες κατακτήσεις, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, τον Σοσιαλισμό!1 ΚΚΕ: Οι απειλές και οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών της Ζώνης θα πέσουν στο κενό2 Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας3 Ένα γλυκό  “Ευχαριστώ ” στους αυριανούς ενεργούς πολίτες της πόλης μας4 Αξίες και Ιδανικά του καπιταλισμού εν έτει 20265 Εγκαίνια της έκθεσης Ιστορικού και Αρχειακού Υλικού για τα 90 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σκυτάλη

Σκυτάλη

Πρωτομαγιά αύριο, μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της και χαράσσει πορεία. Ο φετινός απεργιακός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τις συνέπειες φορτωμένες στις πλάτες τους από τις κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης.Η... Περισσότερα

Δέσποινα Παρίση πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την περιφέρεια όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.»

από Η Άλλη Άποψη
Δέσποινα Παρίση πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την περιφέρεια όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.»

Με αφορμή τα προβλήματα μετακίνησης που εμφανίστηκαν στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δέσποινα Παρίση, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή (12/9)  «Λόγια σταράτα (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ) του Αλέκου Χατζηκώστα, δήλωσε:


«Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς . Το σχολείο τηρεί όλα τις προϋποθέσεις, βρίσκεται εκτός πόλης χιλιομετρικά αλλά και λόγω των οργάνων υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει τη μεταφορά τους. Ενημερωθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/9) ότι οι μεταφορές από Νάουσα θα γίνονται με το δρομολόγιο της γραμμής και όχι με μισθωμένο λεωφορείο ειδικά για τους μαθητές του Μουσικού. Δηλαδή θα μπαίνουν τα παιδιά με τα όργανα στην πλάτη   και τη σχολική τσάντα στο λεωφορείο της γραμμής που μπορεί να είναι γεμάτο για Βέροια, γιατί το λεωφορείο πηγαίνει Θεσσαλονίκη. Και στη συνέχεια θα παίρνουν το Αστικό και θα πηγαίνουν στο Μουσικό Σχολείο. Δηλαδή ένας μαθητής που κάνει 9 ώρες μάθημα (γιατί είναι 9ωρα τα μαθήματα) θα επιστρέφει στη Νάουσα σύμφωνα με υπολογισμούς μετά τις 6 το απόγευμα και αν τα λεωφορεία είναι άδεια για να πάρουν τους μαθητές. Μιλάμε για 35 άτομα (οι περσινοί μαθητές και οι 12 φετινοί). Μας λένε ότι υπάρχει νόμος ότι εφόσον υπάρχουν οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες που μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορούν να μπαίνουν σε αυτά τα δρομολόγια. Οι γονείς ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την περιφέρεια όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως ισχύει και για τους όμορους νομού π.χ Πέλλα, Πιερία , η Θεσσαλονίκη. Έχουμε κάθε χρόνο με τον αγιασμό τα ίδια προβλήματα.»

Απαντώντας στα άλλα προβλήματα που πιθανά να υπάρχουν σημείωσε: «Το πρόβλημα με το στεγαστικό  λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Για τη σίτιση- πριν περάσει στο Δήμο-υπήρχαν προβλήματα με τη Περιφέρεια. Οι άνθρωποι από τον Δήμο έχουν κάνει τον διαγωνισμό από το Καλοκαίρι και περιμένουν το οκ από τον διευθυντή όταν θα είναι πλήρες το πρόγραμμα να αρχίσουν να σιτίζονται τα παιδιά. Τα βιβλία είναι στη θέση τους. Τα περισσότερα κενά, από όσο ξέρω, γιατί παίρνει κάποιο χρόνο, έχουν καλυφθεί. Γιατί να μην υπάρχει κάτι για μια 5ετία. Να γίνονται οι διαγωνισμοί στην ώρα τους. Να ξέρουν οι γονείς ότι θα φύγουν τα παιδιά τους από το σπίτι και θα γυρίσουν με ασφάλεια. Δεν μπορεί ένα παιδί 12 χρονών να μπαίνει σε ένα λεωφορείο με ένα όργανο φορτωμένο στην πλάτη και να περιμένει στα ΚΤΕΛ να επιστρέψει στη Νάουσα. Έρχεται Χειμώνα, με ένα όργανο που μπορεί να στοιχίζει 500-1000 ευρώ , είναι ένας εύκολος στόχος για τον οποιοδήποτε. Ζητάμε ασφάλεια και ασφαλή μεταφορά . Οι γονείς έχουν ματώσει και πέρσι και φέτος χειρότερα για να στηρίζουμε τα παιδιά μας. Ζητάμε τα αυτονόητα.»          


Έχει διαβαστεί 716 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 270 επισκέπτες και 0 μέλη.