Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Με προβλήματα και ανησυχίες αρχίζει αύριο η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Με προβλήματα και ανησυχίες αρχίζει αύριο η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Με δυο μεγάλα «αγκάθια» για τις λαϊκές οικογένειες αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας: Την έλλειψη επαρκών ηλεκτρονικών συσκευών και τις δυνατότητες του ίντερνετ.

Να σημειωθεί ότι οι δυσκολίες αυτή τη φορά θα είναι μεγαλύτερες, καθώς θα είναι διαφορετική και η μορφή της τηλεκπαίδευσης. Θα γίνεται σύγχρονη διδασκαλία τις πρωινές ώρες σύμφωνα με τα ωράρια που θα είχαν τα σχολεία αν λειτουργούσαν κανονικά, θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και η ύλη θα προχωράει κανονικά. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη καραντίνα υπήρχε και η επιλογή της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευτικοί ανέβαζαν εργασίες στις πλατφόρμες και οι μαθητές μπορούσαν οποιασδήποτε ώρα της ημέρας να τις κάνουν, ενώ η ύλη αφορούσε επαναλήψεις όσων είχαν ήδη διδαχθεί οι μαθητές.

Τώρα, με την υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση, οικογένειες που έχουν π.χ. δυο παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ψάχνουν λύσεις για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες συσκευές. Ο εξοπλισμός των σχολείων με κάποιες χιλιάδες επιπλέον φορητές συσκευές που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών, με αποτέλεσμα στα σχολεία να γίνεται επιλογή με «κοινωνικά κριτήρια» για το ποιοι μαθητές θα δανειστούν μια συσκευή. Δέκτης της αγωνίας πολλών οικογενειών που στερούνται του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού έχει γίνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) που με υπόμνημά της την Παρασκευή προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, ζητά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές για την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει για τους εκπαιδευτικούς ότι όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στα σχολεία και να κάνουν τηλεκπαίδευση με χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτουν οι σχολικές μονάδες.

Ωστόσο, «φωτιές έχει ανάψει» στο υπουργείο Παιδείας και η πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που μιλούσε για περιορισμούς στη δυνατότητα ταυτόχρονων συνεδριάσεων webex από μια σύνδεση ανάλογα με την ταχύτητά της. Έτσι, σε σχολεία με σύνδεση ADSL 24 Mbps μπορεί να γίνεται μόνο μία τηλεδιάσκεψη webex, σε σχολεία με σύνδεση VDSL 50 Mbps μπορούν να γίνονται έως και 5 τηλεδιασκέψεις ταυτόχρονα και μόνο σε συνδέσεις 100 Mbps και άνω μπορούν να γίνονται πολλές ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έσπευσε να δώσει στη συνέχεια στοιχεία για την ταχύτητα των συνδέσεων των σχολείων της χώρας, σύμφωνα με τα οποία όμως φαίνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό σχολείων, περίπου το 30% διαθέτουν σύνδεση 24 Mbps. Το ίδιο δε ισχύει και για πάρα πολλά νοικοκυριά που διαθέτουν ανάλογης ταχύτητας σύνδεση και με αυτή θα προσπαθούν ταυτόχρονα δυο και τρεις μαθητές να κάνουν τηλεδιασκέψεις.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η σύσταση που έγινε χθες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών: «Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας». Φανερώνοντας τις ανησυχίες για το πόση δραστηριότητα μπορεί να σηκώσει το διαδίκτυο σε αυτές τις συνθήκες, συνιστούν ακόμα: «Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις. Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων»...

Έχει διαβαστεί 433 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 396 επισκέπτες και 0 μέλη.