Τρίτη, 02 Ιούν, 2020

  • Φρόσω Καρασαρλίδου: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ο ΕΛΓΑ
  • Μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια
  • Φρόσω Καρασαρλίδου με δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για ζητήματα των δυο δήμων
  • Ληστεία ρε Π@@@@@δες
  • Σταδιακή επαναλειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο
  • Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Φανερή η απουσία λειτουργίας της!
Φρόσω Καρασαρλίδου: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ο ΕΛΓΑ1 Μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια2 Φρόσω Καρασαρλίδου με δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για ζητήματα των δυο δήμων3 Ληστεία ρε Π@@@@@δες4 Σταδιακή επαναλειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο5 Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Φανερή η απουσία λειτουργίας της!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Διάχυση Αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χρωμάτων του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας η ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια της διάχυσης και διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 “ExploringICTtoEducateStudentsforanInternationallySustainableSchool”(Εξερευνώντας τα ΤΠΕ με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών για ένα Διεθνώς Βιώσιμο Σχολείο) που υλοποίησε το σχολείο με την υποστήριξη τουΙδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καιτην συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών μαθημάτων στο εξωτερικό.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις κινητικότητες που πραγματοποιήθηκαν από 27/3/2016 έως 2/4/2016 στη Μάλτα και από 1/4/2016 έως 9/4/2016 στην Ισπανία παρουσίασαν επιγραμματικά τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ KA1 και ενημέρωσαν λεπτομερώς εκπροσώπους τοπικών εκπαιδευτικών φορέων και συναδέλφους εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο της επιμόρφωσης. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμαEdmodo και οι ιδιότητές της που δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν διαδικτυακές τάξεις, ομάδες συνεργασίας με τους μαθητές και τους γονείς τους και να συμμετέχουν σε κοινότητες εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο. Προτάθηκαν παραδείγματα εργασιών, διαγωνισμάτων και αρχείων διδακτικού υλικού που οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στην Ισπανία και μέσα από την πλατφόρμα Edmodoπαρουσιάστηκαν εφαρμογές όπως το HSTRYforEducation και το Padletπου εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμόζοντας εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έμφαση, επίσης, δόθηκε στη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία και ιδιαίτερα η χρήση συνεργατικών εργαλείων όπως τα Αudacity, Lino, Ηot potatoes, Voki, BBflash, τα οποία και απετέλεσαν το αντικείμενο της επιμόρφωσης κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη Μάλτα. Τέλος όσοι παρευρέθησαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δημιουργία blog και websiteκαι τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν στη διδασκαλία.

Όλες οι παραπάνω γνώσεις και δεξιότητες που οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί απέκτησαν κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων του προγράμματος αποτελούν τη βάση στην οποία στηρίζει το σχολείο την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης για το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκής Ένωση. Μέσα από τη διάχυση και τη στενή συνεργασία οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αλλά και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, θα μπορέσουν να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν, όπου είναι εφικτό, τη Συνδυαστική Μάθηση (BlendedLearning), δηλαδή να συνδυάσουν τη «διά ζώσης» παραδοσιακή διδασκαλία με τη Διαδικτυακή μάθηση (Online Learning). Τα εργαλεία Τεχνολογίας και οι Διαδικτυακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες που παρουσιάστηκαν δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να πειραματιστούν με πρακτικές που αντιστρέφουν την παραδοσιακή   ροή της διδασκαλίας (παράδοση νέας ύλης στην τάξη – μελέτη και εξάσκηση στο σπίτι), ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία(Flipped Classroom), που αποτελούσε κι έναν από τους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάπτυξης του σχολείου.

Τέλος στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Κινητικότητας Europass που αποτελούν προσωπικά έγγραφα, τα οποία καταγράφουν και πιστοποιούν τη συμμετοχή σε οργανωμένη εμπειρία κινητικότητας σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκδίδονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ.

Οι βασικές δράσεις του προγράμματος όπως επίσης και το επιμορφωτικό υλικό που δημιουργήθηκε ή στάλθηκε ως υλικό προετοιμασίας στους συμμετέχοντες παρουσιάζονται συνοπτικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Padlet(TheEuropeandevelopmentPlanofthe 5thGeneralLyceumofVeria:Preparation Stage & TheEuropeandevelopmentPlanofthe5thGeneralLyceumofVeria: Implementation and Dissemination Stage) Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη διάδοση αποτελεσμάτων του σχεδίου μας με κωδικό αριθμό 2015-1-EL01-KA101-013627, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την υπεύθυνο επικοινωνίας (ContactPerson) του Προγράμματος Κα Γιαννάκη Έλενα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ">elgiannaki@gmail.com ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας (υπερσύνδεσμοςErasmus+ KA1). 

 

Έχει διαβαστεί 180 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά με δυνατές βροχές
Μερική συννεφιά με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 02 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 90 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά