«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Συγκέντρωση και πορεία κατοίκων στο Πλατύ για το Λύκειο
από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου και πορεία στο κέντρο του χωριού πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 4 Ιουλίου κάτοικοι του Πλατέος, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της μεταφοράς του Λυκείου στην Κορυφή.
Όπως ειπώθηκε στη συγκέντρωση – που συγκλήθηκε με αφορμή μια τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτερο στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου – το θέμα έχει κλείσει και ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι η έκδοση των σχετικών ΦΕΚ με τα οποία από την αμέσως ερχόμενη σχολική χρονιά θα κλείσει το Γυμνάσιο Κορυφής, οι μαθητές του θα φοιτούν πλέον στο Γυμνάσιο Πλατέος ενώ το Λύκειο Πλατέος θα μεταφερθεί και θα στεγαστεί στην Κορυφή (με κάποιο νέο όνομα, πιθανότατα Λύκειο Πλατέος – Κορυφής).
Αποφασίστηκε ότι αύριο Τρίτη, στις 9 θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των κατοίκων, οι οποίοι αμέσως μετά θα μεταβούν στη Βέροια για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα.