Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

  • Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…
  • Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι
  • «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!
  • ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου
  • Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!
  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς
Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…1 Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι2 «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!3 ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου4 Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!5 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θα ανοίξουν ξανά…

Η επιβολή του δεύτερου λοκνταουν θα σημάνει το «τέλος του εμποράκου». Η πραγματικότητα και στην Ημαθία το αποδεικνύει. Ήδη πολλά μαγαζιά (ΦΩΤΟ από Βέροια) έχουν κλείσει οριστικά, πριν ακόμη αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά. Πίσω από κάθε μαγαζί υπάρχουν ανθρώπινες ζωές και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Και ν’ ακούς την κυβέρνηση ότι ... Περισσότερα

Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Είχαμε προειδοποιήσει για τα σχολεία…

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και αφορούν ανάλογη κατάσταση μ’ αυτήν σε ολόκληρη της Ελλάδα. Στην Ημαθία, τα σχολεία και τα τμήματα που από Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την λίστα του Υπουργείου Παιδείας είναι τα εξής:
- Μουσικό Σχολείο Βέροιας: Γ' τάξη - Έως τις 6 Νοεμβρίου
- 1ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήματα Γ2 και Γ Ανθρωπιστικών - Έως τις 9 Νοεμβρίου
- 2ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήματα Γ3 και Γ Οικονομίας και Πληροφορικής - Έως τις 2 Νοεμβρίου
- 4ο ΓΕΛ Βέροιας: Τμήμα Β2 - Έως τις 12 Νοεμβρίου
- 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας: Όλη η σχολική μονάδα - Έως τις 6 Νοεμβρίου
- 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Ολόκληρη η σχολική μονάδα - Έως τις 9 Νοεμβρίου
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας - Μελέτειο: Ε' Τάξη - Έως τις 9 Νοεμβρίου.

Είχαμε προειδοποιήσει (ως ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ έντυπη και ηλεκτρονική) με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιά- αξιοποιώντας και τις σχετικές ανακοινώσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών- για τον κίνδυνο ν’ ανοίξουν τα σχολεία χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να μετατραπούν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊου.

Δυστυχώς αυτό και έγινε με τη κυβέρνηση να κατηγορεί και να κουνά το δάκτυλο στη νέα γενιά.

Επιβεβαιώθηκαν τα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει, με κάθε τρόπο, όλο το προηγούμενο διάστημα, για 15 μαθητές ανά τμήμα, για επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα, για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς,για επιπλέον σχολικές αίθουσες κλπ. που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τα μέτρα που όφειλε να πάρει η Κυβέρνηση για την ασφάλεια μαθητών–εκπαιδευτικών και γονέων. Δυστυχώς τα μέτρα, που με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν έχουν ληφθεί, αλλά και οι ασάφειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων σε σχολική μονάδα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν Τμήματα και σχολικές μονάδες λόγω του covid-19.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων την Ένωσης Γονέων σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα  όταν θα υπάρχει διαγνωσμένο κρούσμα στο σχολείο  σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς,  να αγωνιστούν, ώστε να σταματήσει  να ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει τα υγειονομικά  πρωτόκολλα.

 Διεκδικώντας

Με ευθύνη του Δήμου που ανήκει το σχολείο να γίνεται απολύμανση των χώρων του σχολείου

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρχεται κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για test με κάθε σύμπτωμα του παιδιού που μπορεί και να μη σχετίζεται με τον covid-19 από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία δεν δέχονται μαθητές με ήπια συμπτώματα. Η πρόληψη της διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι  πρώτιστα ευθύνη του κράτους.

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα. 

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.


 

 Έχει διαβαστεί 557 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 181 επισκέπτες και 0 μέλη.