Τετάρτη, 08 Ιούλ, 2020

  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
  • Τι λένε τα τοπικά σωματεία τους;
  • Για τη συνάντηση ΟΙΕΛΕ με την Υπουργό Παιδείας
  • Ο Ιούνιος του 2020 και του 2019 οι πιο ζεστοί που έχουν καταγραφεί ποτέ
  • ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ευάλωτη απασχόληση
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Με το «βλέμμα» στις ανάγκες του κεφαλαίου ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις1 Τι λένε τα τοπικά σωματεία τους;2 Για τη συνάντηση ΟΙΕΛΕ με την Υπουργό Παιδείας3 Ο Ιούνιος του 2020 και του 2019 οι πιο ζεστοί που έχουν καταγραφεί ποτέ4 ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πρώτη η Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ευάλωτη απασχόληση5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Με το «βλέμμα» στις ανάγκες του κεφαλαίου ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είχαμε προειδοποιήσει!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Είχαμε προειδοποιήσει!

Είχαμε γράψει εδώ και καιρό για τις αντιδραστικές απόψεις (που διαπνέονται έντονα από τα περίφημα ιδεώδη "Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια) του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας . Όμως τώρα εκτός από γραφικότητα αποκτούν και επικίνδυνες διαστάσεις. Με βάση την είδηση και μετά από καταγγελία του Δ.Σ "Kλήθηκαν στην αστυνομία οι διευθυντές τριών Γυμνασίων της Νάουσας να καταθέσουν αν μετά την απόφαση του ΣΤΕ διδάσκονταν στο σχολείο τους ο φάκελος θρησκευτικών “Γαβρόγλου”!"
Οι απόψεις και δράσεις αυτές θα πρέπει να βρουν την ΑΜΕΣΗ αντίδραση των ίδιων των γονέων, των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φορέων ολόκληρης της Νάουσας Η πόλη των αγωνιστικών παραδόσεων δεν θα πρέπει να επιτρέψει το "αυγό του φιδιού" με όποιο προσωπείο και αν φορά να εκκολαφτεί!

Παρουσιάζουμε σχετικό δημοσίευμα της "ΕΦΣΥΝ"

Ιερά εξέταση στην εκπαίδευση

Του Απόστολου Λυκεσά
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Νάουσας κλήθηκαν οι διευθυντές των Γυμνασίων της πόλης προκειμένου να απολογηθούν επειδή –άκουσον, άκουσον– διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών από τα εγκεκριμένα βιβλία του υπουργείου Παιδείας

● Η κλήση που προκάλεσε την οργή της ΕΛΜΕ Ημαθίας οφείλεται σε αίτημα του Συλλόγου Γονέων που θεωρεί αξιόποινη πράξη τη διδασκαλία μέσω των πολυθρησκειακών προγραμμάτων Γαβρόγλου, εφόσον κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ.

 

«Περάστε από το αστυνομικό τμήμα διά υπόθεσίν σας». Καταβύθιση σε σκοτεινές εποχές θυμίζει η υπόθεση προφορικής κλήσης των διευθυντών από τα τρία Γυμνάσια Νάουσας –πληροφορίες θέλουν να ακολουθούν κλήσεις διευθυντών και άλλων σχολικών μονάδων– να βρεθούν χθες το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Νάουσας προκειμένου να απολογηθούν για… παράβαση καθήκοντος.
Η υπόθεση, βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της μαύρης ιστορίας του τόπου, φαίνεται ότι σχετίζεται με τη διδασκαλία των θρησκευτικών και βασίζεται στο αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας να υπάρξει συμμόρφωση των… καθηγητών για να σταματήσουν τη διδασκαλία του μαθήματος από τα υφιστάμενα βιβλία αφού υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση Γαβρόγλου στη βάση της οποίας εκδόθηκαν τα ανωτέρω βιβλία.
Η Ενωση Γονέων από τον Φεβρουάριο με ανακοίνωσή της αναφερόταν στην απόφαση του ΣτΕ (1749 και 1752/ 2019) σημειώνοντας πως με αυτές «κρίθηκε επίσης ότι με τα νέα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών διαπράττεται αξιόποινη πράξη». Και ακολούθως η Ένωση σχολίαζε πως «με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα, η μη συμμόρφωση και επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…».
Την άμεση παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Κώστα Τσιάρα ώστε να μπει τέλος στο αίσχος ζητούν οι ενώσεις των εκπαιδευτικών
Η αναστάτωση των εκπαιδευτικών Ημαθίας ήταν μεγάλη και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο αίτημα των Αρχών ζητώντας να τους επιδοθεί κλήση στην οποία να τους εξηγείται και για ποιο πράγμα τους κατηγορούν. Εχει ενδιαφέρον ότι χθες η τοπική ΕΛΜΕ με τον νομικό της σύμβουλο προσήλθαν στο Τμήμα προκειμένου να ενημερωθούν για ποιο λόγο και για ποια κατηγορία εγκαλούνται οι εκπαιδευτικοί, ποιος έκανε την καταγγελία και τι ακριβώς αφορά, αλλά δεν πήραν καμιά επίσημη εξήγηση.
Δεν είναι λοιπόν για την ώρα καθαρό αν η Ενωση Γονέων δεν έμεινε στις ανακοινώσεις αλλά προχώρησε και στην Εισαγγελία, ή βρέθηκε κάποιος άλλος που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και καλούνται (κυριακάτικα μάλιστα) οι διευθυντές των σχολείων να εξηγήσουν γιατί: α) διδάσκουν τα βιβλία και πρόγραμμα που το υπουργείο Παιδείας (με άλλη ηγεσία πλέον) έχει ορίσει και β) εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το υπουργείο τούς έχει ορίσει.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» τονίζει χαρακτηριστικά ότι «αρχικά αναρωτιόμαστε γιατί η αναφορά αυτή δεν μπήκε στο αρχείο και καλούμε κάθε αρμόδιο να άρει την κλήση των διευθυντών σε απολογία». Ωστόσο συνεχίζει και υπογραμμίζει: «Η ενέργεια είναι προφανές ότι ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Δηλαδή για το παραμικρό θέμα θα καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αστυνομία; Έκαναν κάποιο έγκλημα; Ποιο είναι αυτό;
»Τι δουλειά έχει η αστυνομία με την εκπαιδευτική διαδικασία; Ποια η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;». Καλεί δε «τα υπουργεία και τους υπουργούς Παιδείας (Κεραμέως), Δικαιοσύνης (Τσιάρα) και Προστασίας του Πολίτη (Χρυσοχοΐδη) να παρέμβουν άμεσα για να παύσουν πάραυτα τέτοιου περιεχομένου ενέργειες εναντίον συναδέλφων».
Ας σημειωθεί ότι η Ένωση Γονέων –όπως λέει η ίδια– έχει απευθυνθεί στους μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και σε όλους τους βουλευτές του νομού ζητώντας να πάρουν θέση στο θέμα. Θα είχε ενδιαφέρον, λοιπόν, όλοι οι προαναφερόμενοι να εξηγήσουν ποια είναι η θέση τους και στη δίωξη των διευθυντών των σχολικών μονάδων
ΠΗΓΗ: Efsyn
Έχει διαβαστεί 110 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 4-6 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 09 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά