Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 (σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) με τίτλο “Investing in a School of Acceptance, Wellbeing and Fulfillment”(“Επενδύοντας σε ένα Σχολείο Αποδοχής, Ευημερίας και Πληρότητας”) εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 30/10/2020, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας.

Οι καθηγήτριες Χ. Αξούριστου, E. Γιαννάκη και E. Λιακοπούλου ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο του Κέντρου κ. Έφη Τσαπαροπούλου και τις συνεργάτιδές της για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου, όσον αφορά την υποστήριξη ευάλωτων γυναικών της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί αυτό σε σχολεία, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τη σχολική κοινότητα σε θέματα όπως η έμφυλη βία.

Μιας και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης εστιάζει: α) στο σχεδιασμό και την οργάνωση ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που ενισχύει την συνοχή και αποτρέπει την περιθωριοποίηση, β) στην αντιμετώπιση συγκρούσεων και περιπτώσεων εκφοβισμού και έλλειψης πειθαρχίας, γ) στη βελτίωση του γενικού πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ όλων των παραγόντων της σχολικής κοινότητας, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την εφηβεία και τις προκλήσεις της.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε η ανάγκη για ομάδες υποστήριξης των εκπαιδευτικών στο σχολείο και για προγράμματα «συναισθηματικής ανάπτυξης», ειδικά αν συνειδητοποιήσουμε πως στον έφηβο επικρατεί το συναίσθημα και επιλέγει πολλές φορές την «αλαλία». Χρειάζεται να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί «τι θέλουν οι μαθητές από τους εκπαιδευτικούς», κάτι που βιωματικά έγινε αντιληπτό σε αυτό το σεμινάριο. Κάθε αποσταθεροποίηση αποτελεί «κρίση», είτε είναι αναπτυξιακή, είτε περιστασιακή, διευκρίνισε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κ. Νατσιοπούλου Χαρούλα, κι ο δάσκαλος οφείλει να είναι έτοιμος να προσφέρει αυτό που χρειάζεται ο ευάλωτος μαθητής. Το τρίτο μέρος της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης είχε θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Η νομική σύμβουλος του Κέντρου, κ. Λυκούδη Σταυρούλα ενημέρωσε τις εκπαιδευτικούς τόσο για τα χαρακτηριστικά της ενδοσχολικής βίας, όσο και για το νομικό πλαίσιο που τη διέπει. Επισήμανε δε την ευθύνη των γονέων και των ίδιων των εκπαιδευτικών - νομική και ηθική - ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και την ανάγκη συνεργασίας όλων: θύματος – θύτη – οικογένειας – σχολείου.

Υιοθετώντας το ρητό του Ασίμωφ, πως «Η Βία είναι το τελευταίο επιχείρημα των αποτυχημένων» (motto της κ. Τσαπαροπούλου), το σχολείο θεωρεί πως έχει το χρέος να εργαστεί για την ανάσχεση κάθε είδους κρίσης που βασανίζει τους μαθητές του, γι’ αυτό και ανοίγει έναν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους όσοι έχουν τον ίδιο στόχο.

Έχει διαβαστεί 317 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 0 μέλη.