Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ , ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ , ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

«Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) θα γίνουν Σάββατο 7 Νοέμβρη με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία που επιδιώκεται δεν είναι μόνο για την πανδημία, αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει και να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο, και στα συνδικάτα, υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ […] Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο». Τάδε έφη Κεραμέως στην τελευταία συνάντησή της με την ΟΛΜΕ.

Αφού πρώτα επέβαλαν διοικήσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση την κραυγαλέα κομματική ταυτότητα, τώρα θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Υ.Σ., τα οποία αποτελούν ιμάντες εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για να τελειώνουν με τους «παράφωνους» αιρετούς, με αυτούς που δεν συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, αποτελώντας το μάτι και το αυτί του σωματείου.

Το βλέμμα τους όμως είναι στραμμένο και στη συνολική υποταγή των συνδικάτων.

Η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας, των χημικών στις διαδηλώσεις ενάντια στο λαό και τους μαθητές, που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών τους, συνεχίζει να νομοθετεί όλο και πιο αντιδραστικά (νέος συνδικαλιστικός νόμος που επιβάλλει μητρώο εργαζομένων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα κλπ). Θέλουν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στα συνδικάτα, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να προχωρήσει η κυβερνητική επίθεση ανεμπόδιστη.

Στις προκλήσεις Κεραμέως και Κυβέρνησης ΑΠΑΝΤΑΜΕ ότι ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις εκλογές που διενεργούνται με ηλεκτρονική ψηφοφορία και καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους μεμονωμένους υποψηφίους να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους από όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, γιατί αυτό σημαίνει:

– Καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων. Κυριαρχία του “μένουμε σπίτι”, μακριά από ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από την ώσμωση στις ΓΣ, χωρίς λογοδοσία-δέσμευση των αιρετών στις ΕΛΜΕ.

– Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες με το φακέλωμα και τον εκφοβισμό όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα Υ.Σ., της οποίας τον έλεγχο έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για γενικευμένη νοθεία.

-Μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας.

Έχει διαβαστεί 644 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Γιατί σιωπή;
Επόμενο άρθρο
Γιατί σιωπή;

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 728 επισκέπτες και 0 μέλη.