Τετάρτη, 16 Οκτ, 2019

  •  Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης
  •  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά
  • Θετική εξέλιξη!
  • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία
  • Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»
  • Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!
 Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης1  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά2 Θετική εξέλιξη!3 ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία4 Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»5 Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα του σχολικού έτους και ακόμη πολλοί μαθητές των ΕΠΑΛ της Ημαθίας δεν γνωρίζουν τον τομέα ή την ειδικότητα που θα φοιτήσουν. Ακόμη και σήμερα 8 χαρακτηρισμένα ως ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και 7 του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου-Λύκειου Βέροιας δεν έχουν εγκριθεί και οι μαθητές που τα έχουν επιλέξει ή θέλουν να τα επιλέξουν δεν ξέρουν τι να κάνουν.

 Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της κωμωδίας μιας και είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που προέκυψαν στο ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να μην μπορεί να κάνει ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου, τομέα ή ειδικότητας. Αυτοί οι μαθητές, χωρίς να είναι δική τους υπαιτιότητα, τιμωρούνται με το να μην μπορούν να επιλέξουν την ειδικότητα που επιθυμούν αλλά κατά ανάγκη μια από τις ήδη εγκεκριμένες. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως αν οι μαθητές αυτοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν σήμερα την ειδικότητα που επιθυμούν να φοιτήσουν, χωρίς περιορισμούς, πολλά από τα λεγόμενα “ολιγομελή” θα είχαν συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών και δεν θα χαρακτηρίζονταν πλέον ως “ολιγομελή”.

Επιλέγουν οι κυβερνώντες να μην δώσουν έγκριση σε ολιγομελή Β΄ και Γ΄ τάξης θέτοντας πολλούς μαθητές σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας αναγκάζοντας τους, είτε να αλλάξουν σχολείο είτε να αλλάξουν ειδικότητα. Στέλνουν εγκύκλιο για συνενώσεις τμημάτων και συνδιδασκαλία μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας. Δημιουργούν δηλαδή τμήματα των 27 μαθητών διαφορετικών ειδικοτήτων αδιαφορώντας τόσο για την εκπαιδευτική διαδικασία σε υπερμεγέθη τέτοια τμήματα, όσο και για την δυνατότητα των ΕΠΑΛ να μπορούν να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους σε μια τέτοια πρακτική.

Για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο είναι προφανές πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν θέμα αναφοράς σε ολιγομελή τμήματα καθώς θα έπρεπε να λειτουργούν όλα από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Αντί αυτού δέχονται την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων μόνο με την προϋπόθεση πως δεν θα χρειαστεί να γίνει πρόσληψη εκπαιδευτικού Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε πως η ανάλγητη συμπεριφορά διαχρονικά των κυβερνήσεων, απέναντι στους μαθητής οφείλεται σε άγνοια. Είναι αποτέλεσμα επιλογής. Είναι η επιλογή της συρρίκνωσης της εκπαίδευσης όπως αποτυπώνεται χρόνια τώρα. Είναι η επιλογή που στοχεύει σε περιορισμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Να εγκριθούν άμεσα όλα τα “ολιγομελή”

Έχει διαβαστεί 32 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 365 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά